2024. április 11. csütörtök

Történt egyszer, hogy valahol Jézus imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá egyik tanítványa: Uram, taníts minket imádkozni, ahogy János is tanította a tanítványait! Ő pedig ezt mondta nekik: Amikor imádkoztok, ezt mondjátok:
Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe! Azután így szólt hozzájuk: Ki az közületek, akinek van egy barátja, és az elmegy hozzá éjfélkor, és ezt mondja neki: Barátom, adj nekem kölcsön három kenyeret, mert útról érkezett egy barátom, és nincs mit elébe tegyek — és az így válaszolna belülről: Hagyjál békén! Az ajtó már be van zárva, és velem együtt gyermekeim is ágyban vannak, nem kelhetek fel, hogy adjak neked. Mondom nektek, ha nem is kelne fel, és nem is adna neki azért, mert a barátja, tolakodása miatt fel fog kelni, és megadja neki, amire szüksége van. Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak megnyittatik. Melyik apa az közületek, aki fiának kígyót ad, amikor az halat kér tőle, vagy amikor tojást kér, skorpiót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle.

Lk 11,1-13.

APRÓ AJÁNDÉKOK

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. (Jak 1,17)

Amikor nyugdíjba mentem négy évvel ezelőtt, kaptam egy kis kerek, kézzel varrott párnát. Főleg díszítő elemként egy széken tároltam. Viszont az utóbbi időben mindennapos hasznos tárggyá vált a számomra.
Az elmúlt két hónapban egy dekompressziós gerincműtét után lábadoztam. A hátam alsó részén lévő kellemetlen műtéti seb miatt nehéz volt elaludni. Amikor a gyógytornász arra biztatott, hogy alvás közben tegyek egy párnát a térdeim közé, hirtelen eszembe jutott az ajándék kispárna, és az előírás szerint elkezdtem használni. Mekkora öröm volt, amikor rájöttem, hogy a párna segítségével gyakorlatilag fájdalommentesen aludhatok.
Szerető Istenünk mindennap ad ajándékokat - olyanokat, amelyeket gyakran nem is ismerünk fel, nemhogy használnánk. De a Biblia tele van olyan beszámolókkal, hogy gondoskodó Istenünk oly sok embernek adott ajándékot. A legjobb példa erre Isten Fiának, Jézus Krisztusnak az ajándéka. Egy ajándékba kapott kispárna felhívta a figyelmem azokra a nagy és kicsi ajándékokra, amelyeket Isten ad mindannyiunknak mindennap.

Imádság: : Szerető Istenünk! Köszönjük Jézus Krisztust és azt a sok többit ajándékot is, amelyeket adsz minden egyes napon. Ámen.

Igyekszem felismerni Isten mai ajándékait!
Roland Rink (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK A MŰTÉT UTÁN LÁBADOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek