2024. április 12. péntek

Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek elé minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek az országot, amely készen áll számotokra a világ kezdete óta. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.

Mt 25,31-40.

KEZEK ÉS LÁBAK

A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg. (Mt 25,40)

A mai bibliai olvasmány nagyon fontos a számomra. Ez az igeszakasz segített megértenem, hogy Jézus azt akarja, hogy legyünk az ő keze és lába.
Különféle módokat találtam Krisztus szolgálatára. Néhány évvel ezelőtt elkezdtem látogatni egy 94 éves asszonyt egy helyi idősek otthonában minden szerdán. Örömmel fogadtam, ahogy arról mesélt, hogyan főzött fatüzelésű kályhán, és más fiatalkori emlékeit is szívesen hallgattam. 96 évesen Jézushoz költözött. Most gyülekezetünk étkeztetési szolgálatában segítek. Ételt osztunk a rászorulóknak, és a gyülekezetben vasárnap reggelenként kávét is főzünk. Szeretek mosolyogni, embereket megölelni és azt mondani: "Jó reggelt!".
Mindig találhatunk elfoglaltságot mások szolgálatában. Önkéntesként jelentkezhetsz kórházba, elvihetsz valakit az orvoshoz, vagy születésnapi üdvözlőlapot küldhetsz egy gyülekezeti tagnak. Még az ajtó kinyitása is lehet Krisztus szolgálatának módja. Megáldunk másokat minden egyes szolgálati cselekedetünkkel, és mi is áldottak vagyunk, amikor kezünkkel és lábunkkal Jézust tiszteljük.

Imádság: : Drága Istenünk! Köszönjük, hogy kezedként és lábadként a segítőid lehetünk. Ámen.

Ma kezemmel és lábammal is szolgálhatom Krisztust.
Roxie Ewing (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÉHEZNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek