2024. április 13. szombat

Jézus pedig kiment az Olajfák hegyére. De korán reggel ismét megjelent a templomban, és az egész nép hozzásereglett; ő pedig leült, és tanította őket. Ekkor odavezettek az írástudók és a farizeusok egy asszonyt, akit házasságtörésen értek, középre állították, és így szóltak Jézushoz: Mester, ezt az asszonyt házasságtörés közben tetten érték. Mózes azt parancsolta nekünk a törvényben, hogy kövezzük meg az ilyeneket. Hát te mit mondasz? Ezt azért mondták, hogy próbára tegyék, és legyen mivel vádolniuk őt. Jézus pedig lehajolt, és ujjával írt a földre. Amikor továbbra is faggatták, felegyenesedett, és ezt mondta nekik: Aki bűntelen közületek, az vessen rá először követ. És lehajolva tovább írt a földre. Azok pedig ezt hallva, egymás után kimentek, kezdve a véneken. Egyedül ő meg az asszony maradt ott a középen. Mikor pedig Jézus felegyenesedett, és senkit sem látott az asszonyon kívül, így szólt hozzá: Asszony, hol vannak a vádlóid? Senki sem ítélt el téged? Ő így felelt: Senki, Uram. Jézus pedig ezt mondta neki: Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!

Jn 8,1-11.

ELFOGADÁS

Mikor pedig Jézus felegyenesedett, így szólt hozzá: Asszony, hol vannak a vádlóid? Senki sem ítélt el téged? Ő így felelt: Senki, Uram. Jézus pedig ezt mondta neki: Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz! (Jn 8,10-11)

Jézus szolgálata arra hív bennünket, hogy fogadjuk el az embereket minden hibájuk és tökéletlenségük ellenére. Amikor Jézus elkezdte szolgálatát, a legkülönbözőbb emberekkel találkozott. Sokan elfogadták és szerették őt és tanításait, de voltak néhányan, akik másként gondolkodtak.
Amikor egy asszonyt házasságtörésen kaptak, és elé vitték, Jézus sem elítélni, sem kárhoztatni nem akarta őt. Jézus nem utasította el, de nem is nézte le az asszonyt. Nem is gyűlölte őt. Valami váratlan dolgot tett. Elfogadta az asszonyt bűne és társadalmi helyzete ellenére is.
Függetlenül hibáinktól és bűneinktől mindenkinek elfogadásra van szüksége. Jézus megmutatja nekünk, hogy lehetséges az elfogadás még akkor is, amikor az emberek különböznek tőlünk, vagy eltérő nézeteket vallanak. Az elfogadás ajándékát adhatjuk egymásnak, mert Isten is elfogadott bennünket.

Imádság: : Drága Atyánk, köszönjük, hogy elfogadsz bennünket. Kérünk, segíts, hogy mi is elfogadjunk másokat! Ámen.

Követem Jézus példáját, amikor úgy fogadok el másokat, ahogy vannak.
Golda Dilema (Cavite, Fülöp-szigetek)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKIT KIKÖZÖSÍTETTEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek