2024. április 14. vasárnap

Abból ismerjük a szeretetet, hogy ő az életét adta értünk; ezért mi is tartozunk azzal, hogy életünket adjuk testvéreinkért. Akinek pedig világi javai vannak, de elnézi, hogy a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan maradhatna meg az Isten szeretete? Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és igazsággal.

1Jn 3,16-18.

SEGÍTŐK SEREGE

Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét! (Gal 6,2)

Néhány évvel ezelőtt a család egyik közeli barátjánál és lelki testvérénél előrehaladott vastagbélrákot diagnosztizáltak. Mellette sokféle probléma is előkerült, pl. családfenntartóként barátom meddig támogathatja még szeretteit? Félelmetes időszak volt.
Pál apostol a Galáciában levő gyülekezetet arra figyelmeztette, hogy egymás terhét hordozzák. Barátunk rákkal folytatott hosszú küzdelme alatt Isten megtanított engem és másokat is az apostol szavainak valódi értelmére. Ahhoz, hogy mások terheit hordozzuk, áldozatot kell hoznunk, akár időnkből, akár erőnkből vagy pénzünkből. Voltak családok, akik arra gyűjtöttek, hogy kifizessék barátunk lakásbérleti díját és számláit. Mások élelmiszerutalvánnyal ajándékozták meg őket. Megint mások felajánlották, hogy szállítják a kemoterápia időszakában. Valódi segítő sereg lépett elő, hogy hordozza a család terheit. Mindezeken túl pedig folyamatosan imádkoztunk barátunk gyógyulásáért.
Szintén megtanultuk, hogy a teherhordozást nem kell egyedül tennünk. Arra van szükség, hogy a ránk eső részt vállaljuk. Ha valamennyien vállaljuk saját részünket, az egész teher könnyebbé válik. Egymás terhét hordozva pedig betöltjük Krisztus törvényét, hogy úgy szeressük egymást, ahogyan Isten szeretett.

Imádság: : Urunk, taníts minket úgy szeretni egymást, ahogy te szeretsz! Segíts, hogy mások terheit könyörülettel hordozzuk! Ámen.

Amikor mások terhét hordozom, Isten szeretetét mutatom meg.
Daphne Goodman (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A FRISSEN DIAGNOSZTIZÁLT RÁKOS BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek