2024. április 15. hétfő

Dávidé.
Magasztallak, URam, teljes szívemből, istenekkel szemben is csak rólad énekelek! Leborulok szent templomodban, és magasztalom nevedet hűséges szeretetedért, mert mindennél magasztosabbá tetted nevedet és beszédedet. Amikor kiáltottam, meghallgattál engem, bátorítottál, lelkembe erőt öntöttél.
Téged magasztal, URam, a föld minden királya, amikor meghallják szád mondásait. Énekelni fognak az ÚR útjairól, mert nagy az ÚR dicsősége. Bár fenséges az ÚR, meglátja a megalázottat, és messziről megismeri a fennhéjázót.
Ha szorult helyzetben vagyok is, megtartod életemet. Haragos ellenségeim ellen kinyújtod kezedet, jobbod megsegít engem. Az ÚR javamra dönti el ügyemet. URam, örökké tart szereteted, ne hagyd cserben most sem kezed alkotásait!

Zsolt 138.

BIZTOS HELY

Ha kiált hozzám, meghallgatom, vele leszek a nyomorúságban, kiragadom onnan, és megdicsőítem őt. (Zsolt 91,15)

Az 1950-es években egy fiúkollégiumba jártam. Katonás módon működött, nagyon szigorú szabályokkal és retorziókkal, úgyhogy gyakran nagyon goromba bánásmódban volt részünk. Naponta éltem át az iskolai bántalmazás legdurvább formáit. Mondanom se kell, hogy szenvedtem az iskolában, és megtanultam, hogyan kell elkerülni az összeütközést, teljesen visszahúzódva, ha arra volt szükség.
Az egyetlen hely, ahová napközben senki nem ment, a kápolna volt. Ide húzódtam vissza, ahol megnyugvást és vigasztalást találtam. Úgy éreztem, hogy nem vagyok egyedül. Isten megnyugtató jelenlétét éreztem, és élveztem a békét és támogatást, ami tőle jött. Egy életre szóló kapcsolat kezdete volt ez.
Még mindig hálás vagyok azért, hogy Isten belépett az életembe. Nem tudok hálát adni a bántalmazás tapasztalatáért, de azért igen, hogy mindezek között Istennel találkozhattam. Vajon milyen lenne az életem a szent találkozás nélkül?

Imádság: : Szerető Istenünk, kérünk, tisztítsd meg azok szívét és gondolatait, akik másokat bántanak! Légy azokkal, akiket üldöznek, és adj életünkbe harmóniát és békét! Ámen.

Istenben békességet, megnyugvást és védelmet találok.
Johannes von Buch (Nigéria)

IMÁDKOZZUNK A BÁNTALMAZÁSOK ÁLDOZATAIÉRT ÉS ELKÖVETŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek