2024. április 17. szerda

A karmesternek: Kórah fiaié. Ének magas hangra.
Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe; ha háborognak és tajtékoznak is vizei, és tombolásától megrendülnek a hegyek. (Szela.)
Egy folyó ágai örvendeztetik Isten városát, a Felségesnek szent hajlékait. Isten van benne, nem inog meg, megsegíti Isten reggelre kelve. Népek háborognak, országok inognak, ha az ÚR mennydörög, megretten a föld. A Seregek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.)
Jöjjetek, lássátok az ÚR tetteit, aki bámulatos dolgokat művel a földön. Háborúkat szüntet meg a föld kerekségén, íjat tör össze, lándzsát tördel szét, harci kocsikat éget el. Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld. A Seregek URa velünk van, Jákób Istene a mi várunk. (Szela.)

Zsolt 46.

LEHORGONYOZVA

Ez a reménység lelkünknek biztos és erős horgonya. (Zsid 6,19)

Férjemmel egy közeli városban voltunk rutin szemvizsgálaton. Ahogy a látásvizsgáló tábla ábráit néztük, Mike hirtelen elájult, és beverte a fejét a padlóba. Bár gyorsan magához tért, eléggé megrázta az eset, s egy nagy dudor is lett a fején. Hívtuk a mentőket, és a kórházba mentünk.
Miközben a zsúfolt folyosón vártunk, azon gondolkodtam, hol volt Isten. Miért történt mindez? Bár Isten békességét érezném a stressz helyett!
Aztán valami eszembe jutott a reggeli áhítatból. Őszintén szólva sok részletre nem emlékeztem, de valami a horgonyról szólt: ahogy Pál hánykolódott a hajón a tengeren, s ahogy Isten megtart bennünket az élet viharaiban. Mennyire találó!
Éreztem, hogy Isten azt mondja: Én tartalak. Le vagy horgonyozva. Ezt ismételgettem magamban a kórházi várakozás ijesztő ideje alatt. Nem éreztem melegen áradó békességet, de tudtam, hogy Isten kezében vagyunk. Biztos horgonnyal. S Mike is jobban lett és jobban van. Hálát adok Istennek hűségéért és üzenetéért, mely ma is szól hozzánk.

Imádság: : Köszönjük, hűséges Istenünk, hogy az élet viharaiban biztosan tartasz minket, és sosem engedsz el. Ámen.

Életem Isten szeretetében van lehorgonyozva.
April McIntyre (Anglia, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI BALESETET SZENVEDETT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek