2024. április 21. vasárnap

Abban az órában odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle: Ki a nagyobb a mennyek országában? Ő odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és ezt mondta: Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, és olyan lesz, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be.

Mt 18,1-5.

BÁTRAN IMÁDKOZNI

Bizony mondom nektek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. (Mt 18,3)

Kislányunk már az ágyban feküdt, a takaró az álláig ért. Az ének után, mint minden este, feltettem neki ugyanazt a kérdést: Miért szeretnél imádkozni?
Szünetet tartott, ajkát összeszorította, homlokát ráncolta. Édes kisgyerekhangján így válaszolt: Szeretném megkérni Istent, hogy tegye igazivá az egyszarvúakat.
A mindennapi élet nehézségeiben nem nehéz elveszíteni örömteli, bizakodó, tágra nyílt szemű hitünket. De ami a gyerekeket illeti, miért ne kérnének Istentől bármit? Ha Isten meg tudja gyógyítani a betegeket, fel tudja támasztani a halottakat, és meg tudja teremteni a bolygókat a világűrben, akkor bizonyára az egyszarvúakat is valóságossá tudja tenni! Ha pedig a lányomnak van elég hite ahhoz, hogy imádkozzon ezért, akkor én is gyermeki hitet akarok, hogy nagy, merész dolgokat kérjek Istentől.
Mindannyian átélünk olyan időszakokat, amikor a hitünket kicsinek érezzük, amikor nem merjük remélni, hogy Isten gyógyulást, megbékélést vagy beteljesedést hozhat. Ő még ilyenkor is a lehetetlenek Istene. Vegyünk hát példát a köztünk élő gyerekektől, és kezdjük el kérni Istentől a nagy, lehetetlennek tűnő dolgokat!

Imádság: : Istenünk, bátoríts, hogy gyermeki hittel higgyünk és bízzunk benned! Jézus nevében kérünk! Ámen.

Ma bátran fogok imádkozni.
Gretchen Schloesser (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK GYERMEKI HITÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek