2024. április 23. kedd

Kérünk titeket, testvéreink, hogy becsüljétek meg azokat, akik fáradoznak közöttetek, akik elöljáróitok az Úrban, és intenek is titeket. Munkájukért nagyon becsüljétek és szeressétek őket! Éljetek egymással békességben! Kérünk titeket, testvéreink, intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás és mindenki iránt. Mindenkor örüljetek.

1Thessz 5,12-16.

NEM AZÉRT - ANNAK ELLENÉRE

Mindenért hálát adjatok! (1Thessz 5,18a)

Gyakran hallottam már, hogy Isten soha nem ad nekünk többet, mint amennyit elbírunk. Mégis vannak olyan időszakok az életünkben, amikor ez egyszerűen nem igaz, és az ilyen kijelentések üresen csengenek. Talán félreértelmezték azokat a bibliai szakaszokat, amelyeket ennek a gondolatnak a népszerűsítésére használnak. Például az 1Kor 10,13 egy gyakran idézett vers, de ez inkább a kísértésről szól, mint a szenvedésről.
Az olyan szakaszok, mint az 1Thessz 5,16-18 és a Jak 1,2 azt mondják, hogy mindig örüljünk. De kegyetlennek tűnhet, ha azt mondják, hogy örüljünk, amikor elvesztettünk egy szerettünket, vagy amikor egy életünket megváltoztató egészségügyi diagnózissal kell szembenéznünk. A parancs, hogy örüljünk a szenvedésünkben, azonban arról szól, hogy örüljünk Jézusnak a körülményeink ellenére, nem pedig a körülményeink miatt. Micsoda különbséget jelent ez, amikor megpróbáltatások jönnek! Sokkal könnyebb örülni Jézusnak és annak, amit értünk tett, mint örülni az előttünk álló nehézségeknek.
Ezeknek a szakaszoknak a jobb megértése segített nekem abban, hogy a tekintetemet a nagyon nehéz körülményekről Istenre emeljem, aki velünk van minden lépésnél, és reményt, örömöt, bátorítást kínál az élet legnehezebb körülményei közepette is.

Imádság: : Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy velünk vagy szenvedéseinkben. Segíts, hogy a körülményeink ellenére örülni tudjunk neked! Ámen.

Istenre vagy a körülményeimre irányul a tekintetem?
Bronwyn Ashton Winch (Queensland, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK A SZORONGATÓ HELYZETBEN LEVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek