2024. április 24. szerda

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett — a gyalázattal nem törődve — vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki a bűnösöktől ilyen szidalmazást szenvedett el, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.
Mert a bűn ellen való harcban még nem ontottátok véreteket, és elfeledkeztetek a bátorításról, amely nektek mint fiaknak szól:
„Fiam, ne vesd meg az Úr fenyítését, és ne csüggedj el, ha megfedd téged, mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti, és megostoroz mindenkit, akit fiává fogad.” Szenvedjétek el a fenyítést, hiszen úgy bánik veletek Isten, mint fiaival. Hát milyen fiú az, akit nem fenyít meg az apja? Ha pedig fenyítés nélkül maradtok, amelyben mindenki részesül, fattyak vagytok, nem pedig fiak. Azután: testi apáink fenyítettek minket, és tiszteletben tartottuk őket, nem kell-e sokkal inkább engedelmeskednünk a lelkek Atyjának, hogy éljünk? Mert ők rövid ideig, a saját elgondolásuk szerint fenyítettek, ő pedig javunkra teszi ezt, hogy szentségében részesüljünk. Az első pillanatban ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza azoknak, akik megedződtek általa.

Zsid 12,1-11.

ISTEN AD ERŐT

Gondoljatok rá, aki a bűnösöktől ilyen szidalmazást szenvedett el, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek. (Zsid 12,3)

Szerettem edzeni a nyolcéves Rangers Little League csapatát. Fontos - az életben hasznosítható - leckét tanultak a szezonzáró torna során. A Rangers még nem nyert meccset, a csapat és a versenyzők szülei alig várták, hogy vége legyen a szezonnak.
Teljesen arra számítva, hogy veszíteni fogunk, lejátszottuk a torna első mérkőzését, és nyertünk. Másnap is nyertünk. A harmadik meccsen a liga legjobb csapata ellen játszottunk. Egész szezonban uralták a ligát. A csapatunk úgy gondolta, hogy nincs esélyünk, de én azt mondtam nekik, hogy bármi lehetséges, és ezért játszunk. A döntő mérkőzést fölényesen megnyertük.
Ahogy elgondolkodom azon a leckén, amit a Rangers azon a napon megtanult, eszembe jut a Zsidókhoz írt levélrészlet, amelyben azt az utasítást kapjuk, hogy fussuk meg a számunkra kijelölt versenyt. Bár ellenállással kell szembenéznünk, tanúk serege vesz körül bennünket, és nem szabad elfáradnunk az erőfeszítéseinkben. Soha nem szabad feladnunk vagy elveszítenünk a bátorságunkat. Amikor leküzdhetetlennek tűnő kihívásokkal nézünk szembe, csak Istenre és az ő ígéreteire kell összpontosítanunk. A mi Istenünk meg fogja adni a szükséges erőt ahhoz, ami előttünk áll.

Imádság: : Istenünk, miközben futjuk a pályánkat, segíts, hogy rád szegezzük tekintetünket, és ne fáradjunk el! Ámen.

Ha Istenre összpontosítok, nem fogok elfáradni.
Steve Wakefield (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IFICSAPATOK EDZŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek