2024. április 25. csütörtök

Ezeket azért mondom nektek, hogy meg ne botránkozzatok. A zsinagógákból kizárnak titeket, sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy Istennek tetsző szolgálatot végez; és mindezt azért teszik, mert nem ismerték meg sem az Atyát, sem engem. Ezeket pedig azért mondom nektek, hogy amikor eljön ez az óra, emlékezzetek rá: én megmondtam nektek. Ezeket azért nem mondtam nektek kezdetben, mert veletek voltam.
De most elmegyek ahhoz, aki elküldött engem, és közületek senki sem kérdezi tőlem: Hova mégy? Mivel azonban ezeket mondom nektek, szomorúság tölti el a szíveteket. Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek, mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok. És amikor eljön, leleplezi a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az igazság, és mi az ítélet. A bűn az, hogy nem hisznek énbennem; az igazság az, hogy én az Atyához megyek, és többé nem láttok engem; az ítélet pedig az, hogy e világ fejedelme megítéltetett. Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni; amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek. Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek. Mindaz, ami az Atyáé, az enyém; ezért mondtam, hogy az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek.

Jn 16,1-15.

IRÁNYJELZŐ FÉNY

Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot. (Jn 16,33)

Mindig lelkesedéssel várom a napfelkeltét, melyben az erkélyemről gyönyörködhetek. Egy nap csalódott voltam, mert sok sötét, kövér felhő borította az eget. Azt gondoltam, biztosan esni fog, de lassan a sötét felhők vörös színre váltottak. Ahogy az idő múlt, a felhők kezdtek szétoszlani, és végül a nap fényesen ragyogott. Alig hittem el, amit láttam. Rájöttem, hogy amint a Nap legyőzte a felhőket azon a reggelen, Isten is átsegít minden problémámon.
Néha az életünk borongós, nap mint nap csak élünk, világos célok nélkül. Ha azonban Jézusban bízunk, ő maga lesz a fény, aki bevilágítja az utunkat és feltölt erővel. Így nem egyedül visszük a terheinket. Jézus adja a Szent Lelket, aki irányítja a lépteinket, és így mindig örömmel tudunk haladni előre.

Imádság: : Szentháromság Isten, az élet tele van bizonytalanságokkal, mi mégis tudjuk, hogy rád bízhatjuk magunkat. Vigasztalj meg a nehéz időkben, és segíts, hogy reménységgel tekinthessünk a megígért megváltásra! Ámen.

Keresni fogom Krisztus fényét, hogy ő irányítson engem.
Kumalawaty Sundari (Jakarta, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI CÉLT KERES AZ ÉLETÉBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek