2024. április 26. péntek

Amikor meghallotta ezt Jézus, eltávozott onnan hajón egy lakatlan helyre egyedül. Amikor meghallotta ezt a sokaság, gyalog követte őt a városokból. Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, és meggyógyította betegeiket. Amikor esteledett, odamentek hozzá tanítványai, és ezt mondták: Lakatlan ez a hely, és későre jár. Bocsásd el a sokaságot, hogy menjenek a falvakba, és vegyenek élelmet maguknak. Jézus azonban ezt mondta nekik: Nem kell elmenniük: ti adjatok nekik enni! Ők így válaszoltak: Nincs itt egyebünk, csak öt kenyerünk és két halunk. Ő pedig ezt mondta: Hozzátok nekem ide azokat! Ekkor megparancsolta a sokaságnak, hogy telepedjenek le a fűre, azután vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta és megtörte a kenyereket, és a tanítványoknak adta, a tanítványok pedig a sokaságnak. Miután valamennyien ettek és jóllaktak, összeszedték a maradék darabokat, tizenkét tele kosárral. Aki pedig evett, mintegy ötezer férfi volt, az asszonyokat és a gyermekeket nem számítva.

Mt 14,13-21.

KÉRDÉSEK NÉLKÜL

Jézus azonban ezt mondta nekik: Nem kell elmenniük: ti adjatok nekik enni. (Mt 14,16)

Gyülekezetünk két élelmiszerraktárt üzemeltet. Az egyik az USDA, aminek igénybevétele jövedelemigazoláshoz kötött. A másik a helyi zöldséges üzletek adományait osztja szét. Én ebben a raktárban nagyon szeretek szolgálni, mert olyan embereket látunk el, akik élelmet keresnek. Mi nem kérdezősködünk, mennyi a jövedelmük, miért van szükségük élelmiszerre, de mást sem kérdezünk. Csak a hogylétük felől érdeklődünk. Szeretetteljes mosollyal igyekszünk jobbá tenni a napjaikat, és bátorító szavakkal adjuk át az élelmet.
Az evangéliumi történetekben nem olvasunk arról, hogy Jézus megkérdezte volna az embereket, hogy szükségük van-e ételre, vagy hogy hívők-e. Ő egyszerűen csak megkérte a tanítványait, hogy etessék meg azokat az embereket.
Amikor ebben a raktárban dolgozom, tudom, hogy csendben Jézus szeretetéről teszek bizonyságot. Akiket korábban elláttunk, néhányan mára csatlakoztak a szolgálatunkhoz, még úgy is, hogy nem tagjai a gyülekezetünknek. Hatalmas az örömöm, amikor velük együtt osztjuk az ételt másoknak. Hálás vagyok, hogy ilyen módon szolgálhatok.

Imádság: : Drága Urunk, ahogyan te kegyelmedet kiárasztottad ránk, hadd osszuk meg az általad nyújtott szeretetet és kegyelmet másokkal minden alkalommal! Ámen.

Áldást nyerek, ha másoknak áldás vagyok.
Jim Harris (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN JUTNAK ÉLELEMHEZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek