2024. április 28. vasárnap

Ezért nincs mentséged, te ítélkező ember, mert amiben mást megítélsz, abban önmagadat ítéled el, hiszen ugyanazokat teszed, miközben ítélkezel. Azt pedig tudjuk, hogy Isten ítélete igazságosan sújtja azokat, akik ilyeneket tesznek. Azt gondolod, te ember, aki ítélkezel azok felett, akik ilyeneket tesznek, holott magad is ugyanazokat cselekszed, hogy te megmenekülhetsz az Isten ítéletétől? Vagy megveted jóságának, elnézésének és türelmének gazdagságát, és nem veszed tudomásul, hogy téged Isten jósága megtérésre ösztönöz? Te azonban kemény szívvel és megtérés nélkül haragot gyűjtesz magadnak a harag napjára, amikor Isten kihirdeti igaz ítéletét. Ő mindenkinek cselekedetei szerint fog megfizetni: azoknak, akik állhatatosan jót cselekedve törekszenek dicsőségre, megbecsülésre és halhatatlanságra, örök életet ad, azoknak pedig, akik viszálykodók, akik ellenállnak az igazságnak, és a gonoszságnak engednek, haraggal és bosszúállással fizet majd. Gyötrelem és szorongattatás vár minden emberi lélekre, aki a rosszat cselekszi, először a zsidókra, majd pedig a görögökre; viszont dicsőség, tisztelet és békesség jut majd osztályrészül mindazoknak, akik jót tesznek, először a zsidóknak, majd pedig a görögöknek. Mert Isten nem személyválogató.

Róm 2,1-11.

A DÜH ELLENSZERE

Nem veszed tudomásul, hogy Isten jósága megtérésre ösztönöz? (Róm 2,4)

Nemrég történt velem egy esemény, ami rávilágított, mennyire felfoghatatlan és végtelen Isten szeretete és türelme irántam. Dühös voltam egy fiatal hölgyre, aki az én gyámságom alatt áll. Már azon gondolkodtam, megvonom a támogatásom tőle, bár tudtam, ha ezt megteszem, nem fogja tudni folytatni a tanulmányait, hisz a szülei nem képesek fizetni azt.
Aztán egy nap a Bibliát olvasva egy igeszakaszra bukkantam, ami Isten irántunk való kedvességéről beszél. A számtalan alkalomra gondoltam, amikor csalódást okoztam Istennek. Ám Isten sosem mondott le rólam. Rájöttem akkor, hogy úgy kell viseltetnem ez iránt a hölgy iránt, ahogy Isten is irántam: türelemmel és kedvességgel.
Amikor mások provokálnak minket, könnyen elveszítjük a türelmünk, és ingerülten, tiszteletlen módon kezdünk beszélni velük. De ha emlékezünk, Isten milyen végtelen türelemmel és szeretettel van irántunk, tetteinkkel békét és megbékélést hozhatunk a körülöttünk élők életébe.

Imádság: : Drága Jézus, segíts, hogy olyan szeretettel és türelemmel viseltessünk embertársaink iránt, mint ahogy te bemutattad. Adj bátorságot, hogy téged kövessünk minden nap! Ámen.

A higgadt válasz elhárítja az indulatot, de a bántó beszéd haragot támaszt. (Péld 15,1)
Enid Adah Nyinomujuni (Dar es Salaam, Tanzánia)

IMÁDKOZZUNK A TÜRELMETLEN EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek