2005. augusztus 23. kedd

1 Testvéreim, amikor dicsőséges Urunkba, a Jézus Krisztusba vetett hitetek szerint éltek, ne legyetek személyválogatók. 2 Mert ha belép hozzátok a gyülekezetbe fényes ruhában egy aranygyűrűs férfi, és ugyanakkor egy szegény is belép kopott ruhában, 3 és ti arra figyeltek, aki a fényes ruhát viseli, sőt ezt mondjátok neki: "Te ülj ide kényelmesen", a szegényhez pedig így szóltok: "Te állj oda", vagy "Ülj le ide a zsámolyomhoz", 4 nem kerültetek-e ellentmondásba önmagatokkal, és nem lettetek-e gonosz szándékú bírákká? 5 Figyeljetek csak ide, szeretett testvéreim: vajon nem Isten választotta-e ki azokat, akik a világ szemében szegények, hogy hitben gazdagok legyenek, és örököljék azt az országot, amelyet Isten az őt szeretőknek ígért. 6 De ti megszégyenítettétek a szegényt. Vajon nem a gazdagok hatalmaskodnak-e rajtatok, nem ők hurcolnak-e titeket törvény elé? 7 Nem ők káromolják-e azt a szép nevet, amelyről titeket elneveztek? 8 Ha ellenben betöltitek a királyi törvényt az Írás szerint: "Szeresd felebarátodat, mint magadat!" - helyesen cselekesztek. 9 De ha személyválogatók vagytok, bűnt követtek el, és a törvény mint törvényszegőket marasztal el titeket.

Jak 2,1-9.

BELSŐ ÉRTÉK

Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van. (1Sám 16,7)

Senki nem akarta megvenni azt a szörnyűséget, ami annyi időt hevert az időjárás viszontagságainak kitéve, s amin több évnyi korom és piszok rakódott le. A férjem felemelte a kezét. "Egy dollár" - kiáltotta. "Az 53-as számú vevőé!" - mondta gyorsan az árverés vezetője. Amikor hazacipeltük a több mint egy mázsás holmit, négy órán át súroltam és vakartam, míg az 1948-as Trappan gáztűzhely hófehér porcelánja elő nem tűnt. A koszréteg alatt nagyon szép volt. Évekkel később a férjem vett egy öreg konyhai mosogatót, amely csupa kosz volt, tele korhadó tölgyfalevelekkel. Egy kis súrolás után kiderült, hogy ez a kis ékszer egy 1928-as Kitchen Queen márkájú darab, aminek a porcelánján egyetlen karcolás sem volt. Senki nem tartott rá igényt, mert kívülről annyira koszos volt.
Ezeken a konyhai eszközökön keresztül Isten a szívemhez szólt. Az Úr úgy látja az embereket, ahogy a férjem látta a tűzhelyet és a mosogatót. Bennünket is eltakarnak a különféle bűnök. Isten látja bennünk azt is, amit senki más nem lát, és megtalálja bennünk az értéket. Most, ha látom az előttem lévő arcokat, igyekszem túllátni a külsőn, hogy meglássam belül a drágakövet.

Imádság: : Urunk, köszönjük, hogy túllátsz a bűneinken, kiválasztasz bennünket és gyermekeiddé teszel. Ámen.

Az az ember, akin mi keresztülnézünk és jelentéktelennek tartunk, olyan valaki, akiért Krisztus meghalt.
Rebecca Roberts (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET A BŰN LESÚJT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek