2005. december 8. csütörtök

28 De mihelyt nyugalmuk lett, ismét gonoszságot követtek el veled szemben, ezért újból átengedted őket ellenségeiknek, hogy uralkodjanak rajtuk. Majd újból kiáltottak hozzád, és te meghallgattad őket az égből, és irgalmaddal sokszor megmentetted őket. 29 Intetted, és törvényedhez akartad téríteni őket, de ők gőgösek voltak, és nem hallgattak parancsolataidra, hanem vétkeztek törvényeid ellen; pedig ha az ember teljesíti azokat, él általuk. Pártütően hátat fordítottak, nyakaskodtak, és nem engedelmeskedtek. 30 Te mégis sok esztendőn át türelmes voltál irántuk, és lelkeddel, prófétáid által intetted őket, de ők nem figyeltek. Ezért más országok népeinek a kezébe adtad őket. 31 Nagy irgalmaddal mégsem semmisítetted meg, és nem hagytad el őket, mert kegyelmes és irgalmas Isten vagy.

Neh 9,28-31.

KEGYELEM

Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelme gazdagságából, amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel. (Ef 1,7-8)

Négy órakor érkeztem a vizsga helyszínére. Megállt a szívverésem abban a pillanatban, amikor megtudtam, hogy a vizsgát két órára tűzték ki. Lóhalálában futottam a professzorom irodájába, ahol magyarázkodnom kellett, majd könyörögni, hogy adjon esélyt a vizsgázásra. Ahogy számítottam rá, a zsémbes oktató morgolódott, és számos kérdést szegezett nekem, míg végül hozzájárult, hogy megkésve vizsgázzak. Gyötrelmes tapasztalat volt, és az érdemjegyet a professzor könyörületének köszönhettem.
Néha kellemetlenségekbe sodorjuk magunkat rossz döntések, felelőtlenség és személyes bűneink miatt. Mekkora vigasztalás tudni, hogy Isten, akinek gyötrelmet okoz az engedetlenségünk, hajlandó kegyelmet gyakorolni rajtunk! Isten nem volt köteles megmenteni bennünket, és mi nem érdemeljük meg a szeretetét, melyet ránk pazarol. Mi tulajdonképpen Isten bocsánatának méltatlan haszonélvezői vagyunk.
Nem tudom biztosan, miért engedte meg a professzorom, hogy aznap levizsgázzam. De egyet tudok: a kegyelem azért árad ki az életünkre, mert Isten szeret minket.

Imádság: : Drága Istenünk, segíts, hogy értékeljük a te kegyelmedet, és segíts, hogy továbbadjuk azt másoknak. Ámen.

Amikor ítéletet és büntetést érdemelnénk, Isten mégis kegyelmét és szeretetét kínálja fel.
Steve Flairty (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A VIZSGÁZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek