2005. december 17. szombat

6 Nekem az olyan böjt tetszik, amikor leoldod a bűnösen fölrakott bilincseket, kibontod a járom köteleit, szabadon bocsátod az elnyomottakat, és összetörsz minden jármot!
7 Oszd meg kenyeredet az éhezővel, vidd be házadba a szegény bujdosókat, ha mezítelent látsz, ruházd fel, és ne zárkózz el testvéred elől!
8 Akkor eljön világosságod, mint a hajnalhasadás, és hamar beheged a sebed. Igazságod jár előtted, és az ÚR dicsősége lesz mögötted.
9 Ha segítségül hívod az URat, ő válaszol, ha kiáltasz, ezt mondja: Itt vagyok! Ha majd senkire sem raksz jármot, nem mutogatsz ujjal, és nem beszélsz álnokul,
10 ha kenyeret adsz az éhezőnek, és jól tartod a nyomorultat, akkor fölragyog a sötétben világosságod, és homályod olyan lesz, mint a déli napfény.
11 Az ÚR vezet majd szüntelen, kopár földön is jól tart téged. Csontjaidat megerősíti, olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz.
12 Fölépítik fiaid az ősi romokat, falat emelsz a régiek által lerakott alapokra; a rések befalazójának neveznek, aki romokat tesz újra lakhatóvá.

Ézs 58,6-12.

IGAZI ÜNNEPI AJÁNDÉK

Ha kenyeret adsz az éhezőnek, és jól tartod a nyomorultat, akkor fölragyog a sötétben világosságod. (Ézs 58,10)

Advent idején a gyülekezetek tagjai feldíszítik a templomaikat. A legszebb karácsonyi díszeket választjuk ki, hogy méltóan jelenítsük meg az adventi időszak várakozását és a karácsony örömét. Sok energiát és pénzt szánunk erre az évenként megismétlődő szokásra. Hiszen az ünnepélyesen feldíszített templom kedves látványa is az ünnepre emlékeztet.
Néha azonban a karácsonyi időszak vásári jellege még a keresztyének körében is erősen kidomborodik, és az anyagiak, az ajándékozás hangsúlyozása háttérbe szorítja Isten megváltó művének és szeretetének ajándékát. Istennek Jézusban adott ajándéka legteljesebben talán akkor látható, ha az ő követeiként táplálékot adunk az éhezőknek, társuk leszünk az egyedül lévőknek, vagy reményt nyújtunk a hátrányos helyzetű gyermekeknek. Fontos, hogy a karácsonyi fények tudatosítsák bennünk Jézus szeretetét és békességét, és ezt megosszuk másokkal.
Ez évben a karácsonyi készülődésben se felejtsük el a legnagyobb karácsonyi ajándékkal megszépíteni környezetünket: Jézus Krisztus szeretetével.

Imádság: : Urunk, nyisd meg szemünket, hadd lássuk, hol szolgálhatunk. Köszönjük a betlehemi Gyermekben elnyerhető örök élet ajándékát. Ámen.

A szolgálat a legjobb karácsonyi ajándék.
Graciela Murillo Paniagua (Morales, Mexikó)

IMÁDKOZZUNK LEHETŐSÉGÉRT KRISZTUS SZERETETÉNEK TOVÁBBADÁSÁRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek