2005. december 23. péntek

10 Akkor ezt mondta Mózes az ÚRnak: Kérlek, Uram, nem vagyok én ékesen szóló. Ezelőtt sem voltam az, de azóta sem vagyok, hogy szolgáddal beszélsz. Sőt nehéz ajkú és nehéz nyelvű vagyok én. 11 De az ÚR ezt mondta neki: Ki adott szájat az embernek? Ki tesz némává vagy süketté, látóvá vagy vakká? Talán nem én, az ÚR?! 12 Most azért menj! Én leszek a te száddal, és megtanítalak arra, hogy mit beszélj!

2Móz 4,10-12.

LÁMPALÁZ

Légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt, amerre csak jársz. (Józs 1,9)

Főiskolás koromban egyszer beszámolót kellett tartanom a kutatási eredményeimről egy országos konferencián, ahol több száz professzor és diák volt jelen. Míg az előttem soron lévő tartotta előadását, riadtan ültem a közönség sorai közt, és ez járt a fejemben: "Én inkább elmegyek, és ha majd szólítanak, egyszerűen nem leszek itt." Ehelyett imádkozni kezdtem, és Isten kegyelmében és jelenlétében megnyugodtam.
Felléptem az emelvényre, és minden izgatottságom szertefoszlott. A beszámolóm jól sikerült, én pedig dicsőítettem Istent. Megértettem, ha nem adok lehetőséget Istennek arra, hogy gondot viseljen rám, soha nem tudom meg, hogy mit képes véghezvinni.
Azóta, ha félek valamit megtenni, visszagondolok erre az esetre, és emlékszem, milyen hűséges volt Isten. És tudom, hogy most éppúgy bízhatom benne, mint akkor. Mivel tudom, hogy Isten velem van, magabiztos, határozott vagyok, és nem kell a saját akaraterőmet elővarázsolni.

Imádság: : Drága Istenünk, amikor félünk, vagy gyengék vagyunk, emlékeztess bennünket, hogy te velünk vagy, bármerre is járunk! Ámen.

Isten állandóan velünk van, ez a forrása magabiztosságunknak és erőnknek.
Bob La Forge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK BÁTORSÁGÉRT, HOGY SZEMBENÉZHESSÜNK FÉLELMEINKKEL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek