2005. december 31. szombat

1 A karmesternek: Dávid zsoltára.
2 Várva vártam az URat, és ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat.
3 Kiemelt a pusztulás verméből, a sárból és iszapból. Sziklára állította lábamat, biztossá tette lépteimet.

Zsolt 40,1-3.

EXTRA SEGÍTSÉG

És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, feltámadtak a szelek, és nekidőltek annak a háznak, de nem omlott össze, mert kősziklára volt alapozva. (Mt 7,25)

Több évvel ezelőtt a pincénket szigetelőfestékkel festettük ki, hogy eső idején is száraz maradjon. A szigetelés megvédte a pincét a szokványos esőktől. De amikor néhány napig erősebben esett, a víz átitatta a földet az alap körül, és beszivárogva elárasztotta az alagsort. Extra segítségre, pumpára volt szükségünk, hogy megszabaduljunk a víztől.
Lelki síkon a barátok, az istentisztelet és imádság segítenek megbirkóznunk az élet mindennapos viharaival. De egy komoly, elhúzódó felhőszakadás kimerítheti forrásainkat, amik a múltban segítettek. A nehézségek annyira átitathatják a világunkat, hogy kétségbeesésbe kezdünk süllyedni.
Ilyenkor extra segítségre van szükségünk - felhívunk egy lelkészt vagy lelki vezetőt, mélyebben ásunk a Szentírásba, amíg segítséget nem találunk. Nem azt jelenti ez, hogy a szokásos áhítataink gyengék lennének. De vannak idők, amikor a lelki táplálkozásunkat erősíteni kell. A krízis idején sokat jelent, ha kapunk egy rövid távú segítséget, hogy kikerüljünk az árvíz támadásából.

Imádság: : Urunk, légy azokkal, akiket elborítanak a problémák, hogy testvéreik szeretetén keresztül meghallják hangodat. Ámen.

Milyen bibliai rész segít a krízis idején?
Jonathan Scott (Connecticut, USA))

IMÁDKOZZUNK AZ ÁRVÍZKÁROSULTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek