2005. február 8. kedd

Te ismersz, URam! Gondolj velem, és fogd pártomat, állj bosszút üldözőimen! Ne légy tovább türelmes, mert elfognak engem! Tudd meg, hogy érted szenvedek gyalázatot! Ha eljutott hozzám igéd, én élveztem, igéd vidámságot szerzett nekem és szívbeli örömöt, hiszen rólad neveztek el engem, URam, Seregek Istene. Nem ültem vigadozva a tréfálkozók körében. Magamra maradtam, mert kezed rám nehezedett, bánattal töltöttél el. Miért tart fájdalmam szüntelen, miért nincs gyógyulás súlyos sebemre? Olyan vagy hozzám, mint a csalóka patak, amelyben nincs állandóan víz. Erre így szólt az ÚR: Ha megtérsz, megengedem, hogy újból szolgálatomba állj. Ha értékes dolgokat beszélsz értéktelenek helyett, akkor szószólóm lehetsz. Nekik kell hozzád térniük, nem neked hozzájuk. Bevehetetlen ércfallá teszlek ezzel a néppel szemben. Harcolni fognak ellened, de nem bírnak veled, mert én veled leszek: megsegítlek és megmentelek - így szól az ÚR. Megmentelek a gonoszok kezéből, megszabadítlak hatalmukból.

Jer 15,15-21.

ÖRÖKKÉTARTÓ KAROK

Megmentelek a gonoszok kezéből, megszabadítlak hatalmukból. (Jer 15,21)

A sűrű tennivalók közepette a csendesség nyugtat meg. Békességet és biztonságot érzek legbelül - mint ahogy az elveszett bárány érezhette magát a jó pásztor karjában. (Lk 15,4-7; Jn 10,11)
A legtöbb nap azonban a kötelességekről és a zaklatottságról szól. A sietség, rendetlenség, és a fásult, vagy teljesen érzelemmentes életmód beárnyékolja Isten jelenlétének tudatát. Sokszor a rossz tervezés hibájába csúszok: imádkozok, amikor cselekednem kellene, és cselekszem, amikor imádkozni lenne jobb. Gyakran egy tökéletesen jó tervet vetek el egy értéktelenért, amivel elpazarolom az időmet és az energiámat.
Időnként feladnám, ha a Biblia nem tanítana arra, hogy bízzak. A Jeremiásnak tett isteni ígéret számomra is hatalmas megnyugvást jelent. A mi örökkévaló Megváltónk, aki őriz és táplál bennünket, maga mondja azt, hogy "megmentelek". Akár tudunk erről, akár nem, Isten velünk van, és értünk munkálkodik. A biztonságunk nem rajtunk áll. Lehetünk gyengék, sőt teljesen alkalmatlanok, nincs okunk aggodalomra, mert minden dolgunk Isten kezében van. Biztonságban lehetünk a jó pásztor karjaiban.

Imádság: : Urunk, hordozz minket karjaidban, ahogy a jó pásztor viszi az elveszett bárányt. Ámen.

A jó pásztor karjaiban biztonságban pihenhetünk.
Michele Leslie (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NEHÉZ BÍZNI ISTENBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek