2005. február 10. csütörtök

Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.

1Jn 4,7-12.

NÖVEKEDNI A SZERETETBEN

Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki nem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk. (1Jn 4,11-12)

A pénztárosnő nem nézett rám. Vártam, hátha köszön. Ezért határozottan ráköszöntem. "Hogy érzi magát ma?" - folytattam eltökélten. Végül nagyon halkan azt mormogta: "Eléggé letörten." Megleptek és elnémítottak keserű szavai. Előtte barátságtalannak tartottam, nem pedig reményvesztettnek. Csak döbbenten álltam, és semmit nem mondtam.
Azon az éjszakán kétségbeesésemben Istenhez fordultam: "Drága Uram, kérlek, bocsáss meg nekem. Valakit az utamba hoztál, akinek az én kedves szavamra lett volna szüksége. Bárcsak jóvátehetném, amit elrontottam."
Gyakran kerülünk ilyen helyzetbe! Segíthetnénk, de csendben maradunk. De a jó hír az, hogy Isten megbocsát és újabb lehetőségeket tár elénk, hogy szeretetet adhassunk. Legközelebb, amikor egy szükségben lévővel találkozom, szeretném legalább az imádságomat felajánlani. A múlt miatti sajnálkozás ösztönző lehet, hogy szembenézzünk a jelen kihívásaival. Amikor fejlődésre törekszünk, egyre inkább képesek leszünk Isten szeretetének továbbadására.

Imádság: : Drága Istenünk, köszönjük a szeretetedet és megbocsátásodat. Segíts tanulnunk a hibáinkból. Ámen.

Hogyan mutathatok szeretetet annak, akinek szüksége van rá?
Deanna Himelick (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK ISTEN SZERETETÉNEK KIÁRADÁSÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek