2005. február 12. szombat

Ha jövevény tartózkodik nálatok az országban, ne legyetek hozzá kegyetlenek! Olyan legyen a köztetek tartózkodó jövevény, mint a közületek való bennszülött! Szeressétek, mint magatokat, mert jövevények voltatok Egyiptomban. Én, az ÚR, vagyok a ti Istenetek!

3Móz 19,33-34.

FÉLELEM ÉS IMÁDSÁG

Ne ítéljetek látszat szerint, hanem hozzatok igazságos ítéletet. (Jn 7,24)

Egy kis kaliforniai taco étteremben feleségem, Carol elkapta a pillantásomat, és a fejével másik oldal felé bökött. Egy fiatalembert pillantottam meg, aki burritot evett és közben telefonált. Nem értettem. Carol megmagyarázta: "Nem úgy néz ki, mint egy közel-keleti?"
Az utóbbi években a gyanakvás lett úrrá az országunkon a terrortámadások miatt. A negyvenes évek is félelemmel teli idők voltak; az emberek gyanakvóan néztek a másikra, hogy nem német vagy japán-e az illető. Némethangzású nevem miatt néhány gyerek az osztályban "kis Hitlernek" csúfolt és ellenségnek tekintett.
Könnyű elhamarkodott következtetésekre jutni. Carol és én irtózunk a hátrányos megkülönböztetéstől, de néha mégis félelmet érzünk, ha olyan valakivel találkozunk, aki ellenfélnek tűnik. "Ez nem helyes - mondja Carol - , de nehéz nem aggódni."
Bólogattam, de közben a saját fájdalmas emlékeimre gondoltam a középiskolás éveimből, és együtt éreztem az étteremben ülő fiatalemberrel. És imádkoztam érte.

Imádság: : Drága Atyánk, segíts, hogy ne ítélkezzünk, hanem szeressünk, elfogadjunk és imádkozzunk azokért, akik különböznek tőlünk. Ámen.

Ma imádkozom azokért, akiktől félek.
Hal Hostetler (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY VÉGET ÉRJEN A DISZKRIMINÁCIÓ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek