2005. február 14. hétfő

Amikor együtt voltak a tanítványok, megkérdezték Jézust: "Uram, nem ebben az időben állítod fel újra a királyságot Izráelnek?" Így válaszolt: "Nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett. Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig." Miután ezt mondta, szemük láttára felemeltetett, és felhő takarta el őt a szemük elől. Amint távozása közben feszülten néztek az ég felé, íme, két férfi állt meg mellettük fehér ruhában, és ezt mondta: "Galileai férfiak, miért álltok itt az ég felé nézve? Ez a Jézus, aki felvitetett tőletek a mennybe, úgy jön el, ahogyan láttátok őt felmenni a mennybe." Ezután visszatértek Jeruzsálembe az Olajfák hegyéről, amely Jeruzsálem közelében van egy szombatnapi járóföldre.

ApCsel 1,6-12.

KIHÍVÁSOKKAL KÖRÜLVÉVE

Galileai férfiak, miért álltok itt az ég felé nézve? (ApCsel 1,11)

A múlt januárban kikísértem feleségemet a repülőtérre, aki egy tengerentúli utazásra indult. Mint mindig, megvártam, amíg a gép felszáll; és az ég felé tekintve hitvesemre gondoltam, aki a repülőgépen ült. Amikor már nem láttam a repülőt, hazamentem, hogy elkezdjem végrehajtani azt a sok feladatot, amit rám hagyott.
A Bibliában olvashatunk arról, hogy amikor Jézus felment a mennybe, tanítványai addig néztek az ég felé, amíg két idegen meg nem törte a varázst: "Galileai férfiak, miért álltok itt az ég felé nézve?" Mi, keresztyének gyakran találunk megnyugvást, ha a feltámadott Krisztusra nézünk lelki életünket megújító bizonyosságért és energiáért.
De ha a mindennapok kihívásaival kell szembenéznünk, az embervilágot is látnunk kell. Szegénységet, betegséget, éhséget, nyomorúságot, konfliktusokat és természeti katasztrófákat tapasztalunk. Ezek segítségre indítanak bennünket, és olyan megoldásokat próbálunk találni, amelyek lelki és humanitárius célokat is kielégítenek. Ha Krisztus visszatér, el kell majd számolnunk, hogy hogyan teljesítettük ezeket a feladatokat.

Imádság: : Drága Urunk, segítséged nélkül tehetetlenek vagyunk. Adj vágyat, hogy szolgáljunk felebarátainknak azzal, hogy Krisztusra mutatunk. Ámen.

Hogyan válthatjuk tettekre hitünket?
Emilio J. M. deCarvalho (Luanda, Angola)

IMÁDKOZZUNK ANGOLA NÉPÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek