2005. január 17. hétfő

Jézus pedig elindult tanítványaival együtt Cézárea Filippi falvaiba. Útközben megkérdezte tanítványaitól: "Kinek mondanak engem az emberek?" Ők így feleltek: "Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek, ismét mások pedig egynek a próféták közül." Jézus tovább kérdezte őket: "Hát ti kinek mondotok engem?" Péter így válaszolt neki: "Te vagy a Krisztus." Jézus ekkor rájuk parancsolt, hogy senkinek ne beszéljenek őróla.

Mk 8,27-30.

SZEMÉLYES HIT

Jézus tovább kérdezte őket: Hát ti kinek mondotok engem? (Mk 8,29)

Ahogy Jézus felteszi ezt a kérdést a tanítványoknak, arra hívja őket, hogy tegyék személyessé Krisztus-ismeretüket.
Életem nagy részében hagytam, hogy mások véleménye és tapasztalata formálja Istenről kialakított képemet. Jártam gyülekezetbe, megkereszteltettem gyermekeimet és hívőnek tartottam magam. A szokások így egy egyszerű keretet adtak az életemnek, anélkül, hogy különösebb erőfeszítésembe került volna hinnem Istenben.
Miután azonban elveszítettem szeretett testvéremet, ez a hozzáállás már nem tartott meg. Nem tudtam pusztán abban bízni, amit az emberek mondtak Istenről. Életem legnehezebb időszakaiban elkezdtem egy személyes hitet keresni. Mintha ezekben a fájdalmas időkben Jézus hozzám fordult volna: "Hát te kinek mondasz engem?"
Harcaimban választ kerestem erre a kérdésre. Végül a napi bibliaolvasás, imádság és a keresztyén barátok segítségével személyes kapcsolatba kerültem Istennel, és kimondhatatlan békességet nyertem.

Imádság: : Úr Jézus Krisztus, te adod az életet, te vagy az élő Isten Fia. Lépéseink biztosak lesznek, amikor felismerjük jelenlétedet mindennapi életünkben. Ámen.

Isten mindannyiunknak felajánlja személyes barátságát.
Debra Tomaselli (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEHEZEN TUDNAK HINNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek