2005. január 21. péntek

"Ne veszendő eledelért fáradozzatok, hanem az örök életre megmaradó eledelért, amelyet az Emberfia ad majd nektek, mert őt pecsétjével igazolta az Isten." Ekkor megkérdezték tőle: "Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgokat cselekedjünk?" Jézus ezt felelte nekik: "Az az Istennek tetsző dolog, hogy higgyetek abban, akit ő küldött." Erre megkérdezték: "És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették a pusztában, ahogyan meg van írva: Mennyei kenyeret adott nekik enni." Jézus pedig így válaszolt nekik: "Bizony, bizony, mondom néktek, nem Mózes adta nektek a mennyei kenyeret, hanem az én Atyám adja nektek az igazi mennyei kenyeret. Mert az Isten kenyere a mennyből száll le, és életet ad a világnak."

Jn 6,27-33.

LELKI ÉHSÉG

Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra. (Mt 5, 6)

Minden reggel gyötrelem volt felkelni. A bibliaolvasást is hanyagoltam, mert túl fáradt voltam. Napról napra fogyott az erőm. Szerettem volna tudni, mi lehet velem. Valaki azt tanácsolta, hogy vizsgáltassam ki magam, nincs-e valami fizikai betegségem. Én is sejtettem, hogy beteg vagyok, mert gyakran el is ájultam. Az orvosok először nem találtak semmit. Már sem testi, sem lelki táplálékra nem vágytam. Fizikailag és lelkileg is legyengültem.
Végül a vizsgálatok szívbetegséget állapítottak meg. Miután beültettek egy pacemakert, újra tudtam enni. És ahogyan a testem erősödött, a lelkem is éledni kezdett. A testi táplálék mellett a lelki táplálékra is szükségem lett. Megtapasztaltam, hogy az imádság és az igeolvasás milyen sokat számít. Akkor értettem meg, mit jelent, amit Jézus az igazság utáni éhségről és szomjúságról mondott. Ezek a szükségletek ugyanolyan valósak, mint a fizikai éhség és szomjúság.

Imádság: : Mennyei Atyánk, add, hogy mindig éhezzünk, és szomjazzunk a te igazságodra. Ámen.

Testi és lelki egészségünk egyaránt Isten ajándéka!
Mary D. MacKinnon (Parana, Brazília)

IMÁDKOZZUNK A KARDIOLÓGUSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek