2005. július 6. szerda

1 Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. 2 Őáltala kaptuk hitben a szabad utat ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében. 3 De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, 4 az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; 5 a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.

Róm 5,1-5.

PRÓBATÉTELEK?

Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni. (1Kor 10,13)

Egyik ismerősöm fájós háta miatt a család elveszítheti tanyáját. Kedves barátnőm megözvegyült. A rebellis tizenévesek miatt félelemmel és fájdalommal telik meg a szülői szív. Mindenkinek vannak problémái, a keresztyének sem kivételek. Jézus azt mondta a tanítványainak, hogy "a világon nyomorúságotok van, de én legyőztem a világot". (Jn 16,33)
A próba és a szenvedés személyiségépítő is lehet, és oda terel, hogy Istenben bízzunk. Minél inkább megtapasztaljuk Isten szeretetét és védelmét, annál inkább reménységünk lehet a jövőre nézve. Reménységünk és hitünk megszilárdulhat látva, hogy Isten cselekszik az életünkben.
Az Isten szeretetében való bizonyosság képessé tesz, hogy minden körülmények között biztonságban legyünk. Isten azért ad próbákat, hogy éretté és tökéletessé váljunk. A Zsid 5,8-9-ben azt olvassuk, hogy "szenvedéseiből megtanulta az engedelmességet, és tökéletességre jutott." Ha Krisztus szenvedés által vált tökéletessé, akkor engedjük mi is Istennek, hogy a szenvedésünket javunkra használja.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, hogy vannak próbák, amik megerősítenek, és arra tanítanak, hogy benned bízzunk. Jó érzés tudni, hogy mindig velünk vagy. Ámen.

Mire tanítottak meg szenvedéseim?
Marie DisBrow (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A MOSTANÁBAN MEGÖZVEGYÜLTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek