2005. július 19. kedd

8 Ti már jóllaktatok, már meggazdagodtatok, nélkülünk uralomra jutottatok; bár csakugyan uralomra is jutottatok volna, hogy veletek együtt mi is uralkodhatnánk. 9 Mert úgy gondolom, hogy Isten minket, apostolokat, utolsókul állított, mint akiket halálra szántak, mert látványossággá lettünk a világnak, az angyaloknak és az embereknek. 10 Mi bolondok vagyunk a Krisztusért, ti pedig okosak a Krisztusban, mi erőtlenek, ti pedig erősek, ti megbecsültek, mi pedig megvetettek. 11 Mind ez ideig éhezünk és szomjazunk, ruhátlanok vagyunk, és bántalmakat szenvedünk, otthontalanul bujdosunk, 12 és tulajdon kezünkkel dolgozva fáradozunk. Amikor gyaláznak, áldást mondunk, amikor üldöznek, tűrünk, 13 amikor rágalmaznak, jó szóval válaszolunk; szinte a világ szemétjévé lettünk, és mindenki söpredékévé mind ez ideig.
14 Nem azért írom ezeket, hogy megszégyenítselek titeket, hanem azért, hogy intselek, mint szeretett gyermekeimet. 15 Ha tanítómesteretek sok ezer volna is a Krisztusban, atyátok azonban nincs sok: mert az evangélium által én vagyok a ti atyátok a Krisztus Jézusban. 16 Kérlek tehát titeket: legyetek az én követőim. 17 Ezért küldtem el hozzátok Timóteust, aki szeretett és hű gyermekem az Úrban, aki emlékeztetni fog titeket arra: hogyan élek Krisztus Jézusban, és hogyan tanítok minden gyülekezetben. 18 Egyesek azonban úgy felfuvalkodtak, mintha nem készülnénk hozzátok. 19 Pedig ha az Úr akarja, hamarosan elmegyek, és meg fogom ismerni a felfuvalkodottaknak nem a beszédét, hanem az erejét. 20 Mert nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben. 21 Mit akartok? Bottal menjek hozzátok, vagy szeretettel és szelíd lélekkel?

1Kor 4,8-21.

NEM SZÉP SZAVAK, ISTEN EREJE

Pál írja: "Legszívesebben tehát az erőtlenségemmel dicsekszem, hogy a Krisztus ereje lakozzék bennem." (2Kor 12,9)

Gyülekezetünk növekedése folytán egy segédlelkész felvétele vált szükségessé. Amint az egyik jelölttel beszélgettem, megkérdeztem, mit gondol a gyülekezetünkről. Miután az Interneten tájékozódott, azt válaszolta: "Ha csak egy kicsit is hasonlít arra, amit a web-oldalatok mutat, le vagyok nyűgözve." A válasz elgondolkodtatott. Mi, akárcsak mások, olyan web-oldalt állítottunk össze, amin szépen csokorba szedtük az összes szolgálatokat, amelyekben részt veszünk. De lehet, hogy ez nem tükrözi a teljes képet!
Mi, talán miként a korinthusiak is, némileg dicsekedve beszéltünk magunkról. Pál elismeréssel szól az első század hívőinek sokféle pozitív törekvéséről. Azután hozzáteszi, hogy nem a saját erőnk a fontos, hanem inkább Isten ereje hasson a saját gyengeségük ellenére.
Vajon mi történnék, ha a gyülekezetünk közzé tenné, hogy Isten ereje hogyan segít legyőzni személyes kudarcainkat, egymás közötti konfliktusainkat? Hiszen hús-vér emberek, sokszor vétkezünk és megbántjuk egymást. Isten kegyelme és ereje mégis, még a mi fogyatékos talajunkon is képes hasznos gyümölcsöket teremni.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, hogy segítségeddel a hibáink ellenére is megmutathatjuk erőd és kegyelmed nagyságát. Ámen.

Szembenézve hibáinkkal, Isten irgalma előtt nyitunk ajtót.
John Richardson püspök (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETEK ÚJ MUNKATÁRSAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek