2005. július 29. péntek

6 Azután átmentek Frígia és Galácia földjén, mivel a Szentlélek nem engedte nekik, hogy hirdessék az igét Ázsiában. 7 Amikor Mízia felé mentek, Bitíniába próbáltak eljutni, de Jézus Lelke nem engedte őket. 8 Erre Mízián áthaladva lementek Tróászba. 9 Egy éjjel látomás jelent meg Pálnak: egy macedón férfi állt előtte, és ezekkel a szavakkal kérlelte őt: "Jöjj át Macedóniába, légy segítségünkre!" 10 A látomás után nyomban igyekeztünk elmenni Macedóniába, mert megértettük: oda hívott minket az Isten, hogy hirdessük nekik az evangéliumot.

ApCsel 16,6-10.

JÖJJ ÉS SEGÍTS!

Egy éjjel látomás jelent meg Pálnak: egy macedón férfi állt előtte, és ezekkel a szavakkal kérlelte őt: "Jöjj át Macedóniába, légy segítségünkre!" (ApCsel 16,9)

A prédikáció végén összefoglaltam a tanítást, és elmondtam a megtérésre való felhívást. Rosa előrejött az oltárhoz, kifejezve azt a döntését, hogy elfogadja Jézus Krisztust személyes Megváltójának.
Amikor az istentisztelet után feleségemmel elbeszélgettünk Rosával, megtudtuk, hogy mintegy 80 kilométernyire lakik a gyülekezetünktől. Azt gondoltuk, hogy ez a nagy távolság nyilván nehézséget okoz majd neki a gyülekezetbe való járásban. Ő azonban állította, hogy jönni fog, és valóban jelen volt rendszeren és hűségesen. Mindig hozott is magával valakit. Először a férjét, majd a nővérét és a sógorát, végül a gyermekeit és unokáit.
Amikor már több mint 10 ember utazott rendszeresen 80 kilométert a gyülekezetbe, azt mondta Rosa a családjával egyetértésben: "Gyertek el hozzánk, és segítsetek nekünk!" Elutaztam tehát a lakóhelyére, és segítettem egy házi közösség létrehozásában. Az alkalmak Rosa egyik rokonának házában kezdődtek el, és hűséges bizonyságtételüknek köszönhetően Isten tovább gyarapítja a hitre jutottak közösségét.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, azoknak a példáját, akik jó példát mutatnak hűségükkel. Szeretnénk követni őket a buzgó szolgálatban. Ámen.

Meddig vagyok kész elmenni Isten szolgálatában?
Antonio Mario Schar (Buenos Aires, Argentína)

IMÁDKOZZUNK A TÁVOLI HELYEKEN SZOLGÁLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek