2005. május 1. vasárnap

Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, és hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, de a világosságról kellett bizonyságot tennie. Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba. A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: saját világába jött, és az övéi nem fogadták be őt. Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazokat, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek. Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. János bizonyságot tett róla, és azt hirdette: "Ő volt az, akiről megmondtam: Aki utánam jön, megelőz engem, mert előbb volt, mint én." Mi pedig valamennyien az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre. Mert a törvény Mózes által adatott, a kegyelem és az igazság Jézus Krisztus által jelent meg. Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt.

Jn 1,6-18.

TÖRTÉNETÜNK ELMONDÁSA

Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét. (Jn theme=1,14)

Nemrégen egy csoportban keresztyén vezetőkkel arról beszélgettünk, hogy a "tudni" vagy a "hinni" jelentősége erősebb-e. Pál apostol a hittel kapcsolatban azt mondta: "tudom, kinek hittem..." Honnan tudta? Pál számára Krisztusban hinni szívbeli tapasztalat volt, ez volt életének középpontja.
Egy olyan világban, ahol biztonságunk alapjai megrendültek, ahol nincs menedék, az emberek keresnek valamit, amibe belekapaszkodhatnak. A keresztyének szerte a világon azt mondják, van jobb válasz a bombáknál és a lőfegyvereknél. Templomokat építenek, hogy reményt és gyógyulást kínáljanak Krisztus Lelke által. Bizonyságtételük, gyakran a megpróbáltatások idején is az, hogy van Valaki, aki nagyobb, mint az erőszak, a diplomácia, vagy bármilyen emberi megoldás.
Tudunk jobb ajándékot adni másoknak, mintha megosztjuk velük "hitbeli" történetünket? Minden keresztyénnek van egy személyes története. Mi a legjelentősebb dolog, amit Isten tett érted? Valakinek valahol hallania kell a történetedet. Ha elszánjuk magunkat, hogy elmondjuk, Isten fogja egyengetni utunkat azokhoz, akiknek ezt meg kell tudnia!

Imádság: : Urunk, adj bátorságot, hogy beszélni tudjunk életünkben végzett munkádról. Tápláld hitünket szereteteddel és kegyelmeddel. Ámen.

Bizonyságtételünk ugyanaz a történet sokféle változatban.
James O. Thurmond (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MEGLÁSSUK, MIKOR BESZÉLHETÜNK ISTENRŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek