2005. május 3. kedd

Azután elmentek a tenger túlsó partjára, a gadaraiak földjére. Amikor kiszállt Jézus a hajóból, egyszer csak szembejött vele a sírboltok közül egy tisztátalan lélektől megszállott ember, akinek a sírboltokban volt a lakása, és akit már lánccal sem tudott megkötözni senki. Mert már sokszor meg volt kötözve bilincsekkel és láncokkal, de szétszaggatta a láncokat, a bilincseket pedig összetörte, úgyhogy senki sem tudta megfékezni. Éjjel-nappal mindig a sírokban és a hegyek között tartózkodott, kiáltozott és kővel vagdosta magát. Amikor távolról meglátta Jézust, odafutott, leborult előtte, és hangosan felkiáltott: "Mi közöm hozzád, Jézus, a magasságos Isten Fia? Az Istenre kényszerítelek, ne gyötörj engem!" Jézus ugyanis ezt mondta neki: "Menj ki, tisztátalan lélek ebből az emberből!" És megkérdezte tőle: "Mi a neved?" Az így felelt: "Légió a nevem, mert sokan vagyunk." És nagyon kérte, hogy ne űzze el őket arról a vidékről. Ott a hegyoldalban volt egy nagy legelésző disznónyáj, ezért a tisztátalan lelkek azt kérték tőle: "Küldj minket a disznókba, hadd menjünk beléjük!" Megengedte nekik, a tisztátalan lelkek pedig kijöttek, és a disznókba költöztek; mire a nyáj, mintegy kétezer állat, a meredekről a tengerbe rohant, és belefulladt a vízbe. Akik pedig legeltették, elfutottak, és elvitték a hírt a városba és a környező településekre. Erre kijöttek az emberek, hogy lássák, mi történt. Amikor Jézus közelébe értek és látták, hogy a megszállott, akiben a légió volt, felöltözve ül, és eszénél van, félelem fogta el őket. Akik látták, elmondták nekik: hogyan történt a dolog a megszállottal és a disznókkal. Ekkor kérni kezdték Jézust, hogy távozzék el a határukból. Amikor azután beszállt a hajóba, kérlelte őt az előbb még megszállott ember, hogy mellette maradhasson.

Mk 5,1-18.

JÉZUS NEVE

Nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embernek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk. (ApCsel 4,12)

Krisztus keresztre feszítésének tömegjelenete és drámája után tanítványai féltek az ellenséges és kompromisszumra képtelen vallási vezetőktől. De nyugalmat találtak az imádságban, a böjtölésben és a kenyér megtörésében. Az Apostolok Cselekedete 3. része beszél arról, hogy Péter és János elmentek a templomba imádkozni.
A templom kapujában találkoztak egy kolduló emberrel, aki gyermekkorától fogva béna volt. Péter azt mondta neki: "A názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!" (ApCsel 3,6) Az ember felállt, ugrándozott, és dicsérte Istent. Azok az emberek, akik ismerték őt, lehetetlennek tartották, hogy egyszer meggyógyul, Isten hatalma azonban meggyógyította.
A mi világunk tragédiája az, ahogy embereket leír, leminősít a családjuk, az intézmények és a társadalom. De Isten mindenkit elfogad és kész megújítani. Isten vállal minden széttört életet, és újjá tudja teremteni. Ahogy Pál mondja: "ha valaki Krisztusban van, új teremtés az." (2Kor 5,17) Ebben áll Jézus Krisztus ma is érvényes és elérhető hatalma számunkra.

Imádság: : Urunk Jézus Krisztus, jöjj és gyógyíts meg bennünket. Ámen.

Isten hatalma mindannyiunkat újjá teremthet.
Sunday Mbang (Lagos, Nigéria)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM TUDNAK JÁRNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek