2005. május 6. péntek

Elindult Jákób Beérsebából, és Hárán felé tartott. Egy olyan helyre ért, ahol eltölthette az éjszakát, mikor a nap lement. Fogott egyet az ott levő kövek közül, azt a feje alá tette, és lefeküdt azon a helyen. És álmot látott: Egy létra volt a földre állítva, amelynek teteje az égig ért, és Isten angyalai jártak azon fel és le. Odafönt pedig az ÚR állt, és ezt mondta: Én vagyok az ÚR, atyádnak, Ábrahámnak Istene, és Izsáknak Istene! Ezt a földet, amelyen fekszel, neked adom és a te utódaidnak. Annyi utódod lesz, mint a föld pora, terjeszkedni fogsz nyugatra és keletre, északra és délre, és áldást nyer általad, meg utódod által a föld minden nemzetsége. Mert én veled vagyok, megőrizlek téged, akárhova mégy, és visszahozlak erre a földre. Bizony, nem hagylak el, amíg nem teljesítem, amit megígértem neked. Amikor Jákób fölébredt álmából, ezt mondta: Bizonyára az ÚR van ezen a helyen, és én nem tudtam! Félelem fogta el, és így szólt: Milyen félelmes ez a hely! Nem más ez, mint Isten háza és a menny kapuja.

1Móz 28,10-17.

ÉSZREVENNI ISTEN JELENLÉTÉT

Jákób ezt mondta: "Bizonyára az Úr van ezen a helyen, és én nem tudtam!" (1Móz 28,16)

Nem volt ott a csekkem, ahová tettem. Átnéztem az összes papírt az asztalon, és egyre idegesebb lettem. Mi van, ha elveszett? Hogy fogok újat szerezni, és mennyi időmbe fog ez kerülni? Végül, amikor már majdnem lemondtam róla, hogy megtalálom, lenéztem az asztalra, és ott volt a csekk előttem.
Jókat derülünk azokon az embereken, akik keresnek valamit, ami ott van előttük: a tanáron, aki átkutatja az osztályt a szemüvegéért, pedig ott van a fején, a nőn, aki mindenütt keresi a kulcsot, amit a kezében tart.
De néha én is ennyire vak vagyok Istennel való kapcsolatomban. Kérem a segítségét és az útmutatását, de nem veszem észre, ahogyan csendesen munkálkodik a mindennapokban. Lassan tanulgatom, hogy Istennek tulajdonítsak minden "véletlen egybeesést", "váratlan" találkozást és telefonhívást.
Az őskeresztyének minden este imádságban végiggondolták a napot, számba véve, hogyan vezette őket aznap az Úr. Hozzájuk hasonlóan mi is gyakorolhatjuk, hogyan ismerjük fel az Isten jelenlétére utaló jeleket a mindennapjainkban.

Imádság: : Urunk, segíts felismerni munkádat az életünkben, és hálásnak lenni ezért. Ámen.

Minden nap keresni fogom Isten jelenlétének jeleit.
David Prince (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZERETNÉK ÉREZNI ISTEN JELENLÉTÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek