2005. május 17. kedd

Az apostolok által sok jel és csoda történt a nép között. Mindnyájan a Salamon csarnokában tartózkodtak egy akarattal, de mások közül senki sem mert hozzájuk csatlakozni. A nép azonban magasztalta őket. Az Úrban hívők száma egyre növekedett, férfiak és nők tömegével. A betegeket is kivitték az utcákra, ágyakra és fekvőhelyekre tették le őket, hogy ha arra jár Péter, legalább az árnyéka vetődjék rá valamelyikükre. Összejött a Jeruzsálem körüli városok népe is, hoztak betegeket és tisztátalan lelkektől gyötörteket, s ezek mind meggyógyultak.

ApCsel 5,12-16.

SZAVAKKAL ÉS TETTEKKEL

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16)

Mi, a SARS vírus (heveny légúti tünet együttes) által 2003 elején okozott járvány túlélői nehezen tudjuk elfelejteni az akkor ránk telepedő aggodalom és tehetetlenség érzését. Három hónap alatt közel 300 ember halt meg. Szájkendőket viseltek mindenfelé, kórházakat és iskolákat zártak be, korlátozták a Hon Kongba történő utazásokat.
Azonban sok megindító, Krisztusról szóló bizonyságtételnek is tanúi lehettünk. Egy fiatal keresztyén orvos elkapta a halálos betegséget, miután önként jelentkezett a fertőzöttek kezelésére. Egy ápolónő, aki felajánlotta, hogy helyettesíti terhes kolleganőjét a SARS betegek kórtermében, szintén megbetegedett. Cselekedeteik a keresztyén önzetlenségről tanúskodtak, és történeteik az újságok címlapjaira kerültek. Különböző felekezetek dolgoztak együtt, nem csak testileg gondoskodva, hanem biztos érzelmi hátteret is nyújtva a betegeknek. Bibliai versekkel feliratozott filmeket mutattak be a televízióban, nyilvános imaórákat tartottak a parkokban. A keresztyének jelenlétének intenzív és messzemenő hatása volt.

Imádság: : Könyörülő Istenünk, ajándékozz meg minket bölcsességgel és bátorsággal a mások felé való szolgálatra, hogy bizonyságot tehessünk rólad. Ámen.

Az igazi hit megélése, ha segíteni tudunk másoknak.
Katherine Ng (Hong Kong, Kína)

IMÁDKOZZUNK AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÖNKÉNTESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek