2005. március 1. kedd

"Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket."
"Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: URam, URam, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!"

Mt 7,15-23.

ISTEN AKARATA?

Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. (Mt 7,21)

Édesapám távollétében, mint a család egyetlen fiúgyermeke, én vettem át a családfő szerepét. Volt földünk, ahol a vetés és aratás idejére napszámost fogadtunk. Egyik nap, amikor esett az eső, a napszámos nem tudta befejezni a kukorica vetését. Nem örültem neki, és mivel apám nem volt otthon, keményen kiosztottam a munkást. Azt hittem, hogy ha apám hazajön, meg fog dicsérni azért, amit tettem. Ehelyett összeszidott, amiért durván beszéltem a munkással, mert ha ezek után itt hagyott volna minket, nagyon nagy bajban lettünk volna. Nem azt tettem, amit apám akart, nem az ő elvárásai szerint cselekedtem.
Most, hogy már Isten újjászületett gyermeke vagyok, és minden nap olvasom a Bibliát, megértettem, hogy Istent mindig az ő akarata szerint és a Szentlélek vezetésével kell szolgálnunk. Isten ellen vétünk, ha a saját elképzeléseink szerint próbálunk tenni. Ha kutatjuk az ő akaratát, ő meg fogja mutatni, mit is kell tennünk. "Mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Fil 2,13)

Imádság: : Istenünk, mutasd meg nekünk akaratodat, amikor téged szeretnénk szolgálni. Ámen.

Hogyan teljesíthetem ma Isten szándékát?
Martin Chen (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A FÖLDMŰVESEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek