2005. március 6. vasárnap

Odamentek a tanítványok Jézushoz, és megkérdezték tőle: "Ki a nagyobb a mennyek országában?" Jézus odahívott egy kisgyermeket, közéjük állította, és ezt mondta: "Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában. És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be. Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik. Jaj a világnak a botránkozások miatt! Mert szükséges, hogy botránkozások történjenek, de jaj annak az embernek, aki megbotránkoztat." "Ha a kezed vagy lábad botránkoztat meg téged, vágd le, és dobd el magadtól: jobb neked ha csonkán vagy sántán mégy be az életre, mint ha két kézzel vagy két lábbal vettetel az örök tűzre. Ha pedig a szemed botránkoztat meg téged, vájd ki, és dobd el magadtól: jobb neked, ha félszemmel mégy be az életre, mint ha két szemmel vettetel a gyehenna tüzére."
"Vigyázzatok, hogy egyet se vessetek meg e kicsinyek közül, mert mondom nektek, hogy angyalaik mindenkor látják a mennyben az én mennyei Atyám arcát."

Mt 18,1-10.

JÉZUS SZERET ENGEM

Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket. (1Jn 4,19)

James hároméves korában kis barátommá lett. Mindenért lelkesedő, igazi "örökmozgó" gyerek volt. Be nem állt a szája, kicsiny karjaival és lábaival szélkerék módjára hadonászott, ezzel adva nyomatékot mondanivalójának. Az istentiszteletek alatt mindig az ölemben ült. Lelkesen énekeltünk együtt, és az imádság alatt éreztem az arcomon a leheletét, amint egészen közelről ellenőrizte, hogy valóban becsuktam-e a szemem.
De a legszebb az volt, amikor James két keze közé fogta az arcom, közel vont magához, a szemembe nézett, és így szólt: "Te szeretsz engem!" Szavai mellbe vágtak. Milyen csodálatos, hogy James azért választott engem barátjának, mert tudta, hogy én "előbb" szerettem őt. Megfogadtam az Úr tanácsát, és befogadtam egy gyermeket az ő nevében, ez a gyermek viszont segített abban, hogy az 1Jn 4,19 igéjét személyesen átéljem. Az ő egyszerű szavai által ma mélyebben értem Isten felém megnyilvánuló szeretetét, és saját szeretetemet iránta.

Imádság: : Drága Istenünk, hogyan köszönhetnénk meg, hogy megtetted az első, határozott és szerető lépést a velünk való megbékélés irányába? Segíts, hogy hálás szívvel viszonozzuk szeretetedet. Ámen.

Ki segített nekem Jézus szeretetét megtapasztalni?
David Mackey (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MÉG NEM ISMERIK JÉZUS SZERETETÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek