2005. március 8. kedd

Néhány nap múlva ismét elment Jézus Kapernaumba, és elterjedt a híre, hogy otthon van. Erre olyan sokan gyűltek össze, hogy még az ajtó előtt sem volt hely; ő pedig hirdette nekik az igét. Oda akartak hozzá menni egy bénával, akit négyen vittek. Mivel a sokaság miatt nem fértek a közelébe, megbontották annak a háznak a tetejét, ahol ő volt, és nyílást vágva leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt. Jézus pedig látva a hitüket, így szólt a bénához: "Fiam, megbocsáttattak a bűneid."

Mk 2,1-5.

LELKI BARÁTOK

Erre olyan sokan gyűltek össze, hogy még az ajtó előtt sem volt hely. (Mk 2,2)

Jim barátunk napról-napra gyengébb lett. A rákbetegség miatt egyre fogyott, és állandó fájdalmai voltak. Kezelőorvosai már amiatt is aggódtak, vajon van-e esélye túlélni a daganatot eltávolító műtétet. Testi gyengülésével együtt Isten gyógyító erejébe vetett hite is megrendült.
Ekkor gyülekezetünk egy kis csoportja imádkozni kezdett Jimért. Eszünkbe jutott az a történetbeli négy ember, akik béna barátjukat a puszta kezükkel megbontott tetőnyíláson keresztül engedték le. Képzeljük csak el a négy barátot, amint cipelik nyomorék társukat Jézushoz, és a végén a tömeg miatt nem tudnak a gyógyító Mester közelébe jutni. Hallották a teremben lévő emberek méltatlankodását, amint a tető bontása miatt elégedetlenkedtek. De a négy barátnak nem szegte kedvét az elutasítás, kitartóan küzdöttek, amíg a beteget le nem tették Jézus elé. A Biblia elmondja, hogy Jézus a beteget nem a saját hite miatt, hanem barátainak hitére hivatkozva gyógyította meg.
Mi is ráébredtünk, hogy Jim barátunkat a gyógyulás érdekében Jézus jelenlétébe kell vinnünk. Elkezdtünk imádkozni, és Isten válaszolt. Jim szépen javul, és nemsokára újra munkába állhat.

Imádság: : Drága Istenünk, segíts, hogy a rászorulók hűséges és szerető barátai legyünk. Ámen.

Kit vihetek ma Jézus elé imádságban?
Dick Lewis (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK EGY BETEG BARÁTUNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek