2005. március 9. szerda

Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet, és nem a máséval. Mert mindenki a maga terhét hordozza. Akit pedig az igére tanítanak, az minden javából részesítse tanítóját. Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is: mert aki a testének vet, az a testből arat majd pusztulást; aki pedig a Léleknek vet, a Lélekből fog aratni örök életet. A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.

Gal 6,4-10.

ÉLETERŐ

Ismeri az Úr az igazak útját, a bűnösök útja pedig semmibe vész. (Zsolt 1,6)

Négyéves koromban szüleim kertjében elástam egy tölgyfamakkot a rózsabokor tövébe. Akkor még nem értettem, hogy egy kicsiny magból hatalmas fa növekedhet. Egyszerűen csak azért rejtettem a földbe, hogy megőrizzem ezt a kincsemet.
Az idő múltával a kis makkból új élet indult. A rózsabokor védelmében átvészelte a fagyos téli időjárást. Menedéket talált a fűnyíró veszélyes késeivel szemben nyáron ugyanúgy, mint a nyulaktól, melyek élelem után kutatva a tél végén megrágták egy kicsit. Később azután, mikor már elég nagy volt ahhoz, hogy megálljon a saját lábán, apám kivette mellőle a rózsabokrot. Idővel a kis makkból erős, egészséges tölgyfa nőtt.
Most, amikor már idősebb vagyok, megértem, milyen fontos az, hogy az igazság magvait ültessük el mások életébe. Isten védő kezeiben ezek a magvak új élet reménységét hordozzák, és Isten országának jó gyümölcseit termik majd.

Imádság: : Teremtő Istenünk, segíts hűségesen szórnunk az igazság magvait e világban. Bár láthatnák meg az emberek szeretetedet mindennapjaikban, és keresnék kegyelmedet! Ámen.

Ahol az igazság magvait ültetjük el, Isten új életet teremthet.
Karen Nadeau (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK MÉG NEM ISMERIK KRISZTUST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek