2005. március 19. szombat

A kígyó pedig ravaszabb volt minden mezei állatnál, amelyet az ÚRisten alkotott. Ezt kérdezte az asszonytól: Csakugyan azt mondta Isten, hogy a kert egyetlen fájáról sem ehettek? Az asszony így felelt a kígyónak: A kert fáinak gyümölcséből ehetünk, csak annak a fának a gyümölcséről, amely a kert közepén van, mondta Isten: Nem ehettek abból, ne is érintsétek, mert meghaltok. De a kígyó ezt mondta az asszonynak: Dehogy haltok meg! Hanem jól tudja Isten, hogy ha esztek belőle, megnyílik a szemetek, és olyanok lesztek, mint az Isten: tudni fogjátok, mi a jó, és mi a rossz. Az asszony úgy látta, hogy jó volna enni arról a fáról, mert csábítja a szemet, meg kívánatos is az a fa, mert okossá tesz: szakított a gyümölcséből, evett, majd adott a vele levő férjének is, és ő is evett. Ekkor megnyílt mindkettőjük szeme, és észrevették, hogy mezítelenek. Ezért fügefaleveleket fűztek össze, és ágyékkötőket készítettek maguknak. Amikor azonban meghallották az ÚRisten hangját, amint szellős alkonyatkor járt-kelt a kertben, elrejtőzött az ember és a felesége az ÚRisten elől a kert fái között.

1Móz 3,1-8.

VÁLASSZ NAGYOBB LEVELET

Ekkor megnyílt mindkettőjük szeme, és észrevették, hogy mezítelenek. Ezért fügefaleveleket fűztek össze, és ágyékkötőket készítettek maguknak. (1Móz 3,7)

Egy füvészkert vezetőjeként nagyon sok fajta fügefa nevét és jellemzőjét megtanultam. Azonban közös bennük az, hogy viszonylag kis levelük van. Amikor ezt észrevettem, elgondolkoztam, hogy vajon miért a fügefaleveleket választotta Ádám és Éva az Édenben, miután engedetlenek voltak Istennel szemben. Hogyha más fák leveleit választják, amiknek a levélszélessége akár az egy métert is elérheti, sokkal kevesebb munka árán varrhattak volna maguknak ruhát. Erre a célra egy sor más növény levele sokkal alkalmasabb lett volna.
Ekkor azonban rádöbbentem egy egyszerű igazságra Ádám és Éva tettében: lényegtelen a levél mérete, mert a bűneink elfedésére minden emberi próbálkozás hasztalan. Egyedül Krisztus kereszthalála elegendő a bűneink, a lelkiismeret-furdalásunk és a szégyenünk eltörlésére. Felesleges a saját erőnkben bíznunk, mert a megbocsátás a Krisztusba vetett hittel lehet a miénk.

Imádság: : Megváltó Urunk, köszönjük a tökéletes és elegendő váltságodat, ami az egyedüli megoldás bűneink eltörlésére. Segíts teljesen bíznunk benned. Ámen.

Saját erőlködéseink hasztalanok, de Jézus munkája tökéletes a bűneink elfedésére.
Tyler Fisher (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZEKÉRT ÉS A NÖVÉNYEKET KEDVELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek