2005. október 10. hétfő

7 Mily szép, ha feltűnik a hegyeken az örömhírt hozó lába! Békességet hirdet, örömhírt hoz, szabadulást hirdet. Azt mondja Sionnak: Istened uralkodik!
8 Halld, őrállóid hangosan kiáltanak, együtt ujjonganak, mert saját szemükkel látják, hogy visszatér az ÚR a Sionra.
9 Vígan ujjongjatok mindnyájan, Jeruzsálem romjai! Mert megvigasztalta népét az ÚR, megváltotta Jeruzsálemet!
10 Kinyújtotta szent karját az ÚR minden nép szeme láttára. Meglátják majd az egész föld határán Istenünk szabadítását.

Ézs 52,7-10.

SZERETET ÁLTAL SZOLGÁLNI

Mily szép, ha feltűnik a hegyeken az örömhírt hozó lába! Békességet hirdet, örömhírt hoz, szabadulást hirdet. Azt mondja Sionnak: Istened uralkodik. (Ézs 52,7)

Környékünk lakóinak egy Tag nevű postás kézbesíti a küldeményeket. Tag egy feltűnően udvarias és kedves személy, aki akkor boldog, ha másoknak szolgálatot tehet. Miközben a postákat a levélládánkba dobja, készségesen válaszol a hozzá intézett kérdésekre. Ha valakinek túl sok a küldeménye, személyesen elviszi az ajtajához, noha ilyenkor előírás szerint csak egy cédulát kellene bedobnia a ládába. Ha el kell utaznom, Tag megőrzi a leveleimet, és pontban akkor hozza, amikorra az érkezésemet jeleztem. Még senkit sem hallottam rá panaszkodni, ellenben mindenki szereti őt.
Egyik nap, amikor az anthrax veszély miatti riogatástól volt hangos minden, és az Államokban valóságos pánik uralkodott, megkérdeztem tőle: "Tag, nem fél, hogy fertőzést kap?"
Tag elmosolyodott, és ezt mondta: "Isten gondot visel rám." Ebben a pillanatban minden világos lett! Hát persze! Hiszen a keresztyének még a vonásaikban és a tetteikben is Krisztust hordozzák. Ne rejtsük el mi sem a megváltás örömét! Tag jó példát mutat arra, hogyan kell örvendezve szolgálni.

Imádság: : Köszönjük neked, szerető Istenünk, hogy példákat állítasz elénk, akiknek a viselkedése az Úr Jézus jelenlétéről beszél. Ámen.

Miről beszél az én életem az emberek előtt?
Alfonso Lopez Yustos (Ohio, USA)

IMÁDKOZZUNK A POSTÁSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek