2005. szeptember 18. vasárnap

1 Péter és János felment a templomba, a délutáni imádkozás idejére, délután három órára. 2 Arra vittek egy születése óta sánta férfit, akit napról napra letettek a templomnak abba a kapujába, amelyet Ékes-kapunak hívtak, hogy alamizsnát kérjen a templomba menőktől. 3 Amikor meglátta, hogy Péter és János be akar menni a templomba, alamizsnát kért tőlük. 4 Péter pedig Jánossal együtt rátekintett, és azt mondta: "Nézz ránk!" 5 Ő felnézett rájuk, remélve, hogy kap tőlük valamit. 6 Péter ekkor így szólt hozzá: "Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!" 7 És jobb kezénél fogva felemelte, annak pedig azonnal megerősödött a lába és a bokája, 8 felugrott, talpra állt, és járt. Bement velük a templomba is, járkált, ugrándozott, és dicsérte az Istent.

ApCsel 3,1-8.

ISTENHEZ KÖZELEBB

Csendes vizekhez vezet engem. Lelkemet felüdíti. (Zsolt 23,2-3)

Férjemet katonaként Olaszországba, Pordenone városába helyezték. Új otthonunkban csupa szívélyes helybéli szomszéd vett minket körül. Úgy határoztunk, hogy mivel az olasz nyelvben úgysem vagyunk járatosak, lemondunk a telefonról, rádióról, televízióról, és újságot sem járatunk. Megvallom, eleinte kissé féltem, hogy ezek nélkül majd túlságosan magányos leszek. Ehelyett sikerült felfedeznem a nappalok magányos óráiban Isten kegyelmének új bizonyosságát.
A barátokkal folytatott üres és vég nélküli telefon fecsegések helyett Istennel osztottam meg új tapasztalataimat, és sok időt szántam a szomszédaimmal való beszélgetésre. A mesés táj, a piaci forgatag és az érdekes szomszédság könnyen feledtette velem az örökösen vibráló tévéképernyőt. Örültem annak a csodálatos új világnak, amit Isten nyitott előttem.
A hároméves kiküldetés során rengeteget gazdagodtam tudásban és szeretetben. Rájöttem, hogy azok, amiktől féltem, hogy hiányozni fognak, valójában a keresztyén élet kiteljesedésének az akadályai lettek volna. A 23. zsoltár azóta még többet jelent nekem, mert Isten olyan helyre terelgetett, ahol a lelkem közelebb került őhozzá.

Imádság: : Békesség Istene, segíts nekünk felismerni és elhagyni mindazt, ami elválaszt tőled. Ámen.

Mi akadályoz leginkább, hogy Istenhez közelebb kerüljek?
Mary Emily Dess (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KÜLFÖLDÖN ÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek