2005. szeptember 29. csütörtök

7 Legyetek tehát türelemmel, testvéreim, az Úr eljöveteléig. Íme, a földművelő várja a föld drága gyümölcsét, és türelmesen várja, amíg az korai és késői esőt kap. 8 Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van. 9 Ne panaszkodjatok, testvéreim, egymásra, hogy el ne ítéltessetek! Íme, a bíró az ajtó előtt áll. 10 Vegyetek példát, testvéreim, a szenvedésben és a türelemben a prófétákról, akik az Úr nevében szóltak. 11 Íme, boldognak mondjuk azokat, akik tűrni tudtak a szenvedésekben. Jób állhatatosságáról hallottatok, és láttátok, hogyan intézte a sorsát az Úr; mert igen irgalmas és könyörületes az Úr.

Jak 5,7-11.

VÁRJ TÜRELEMMEL!

A kijelentés meghatározott időre vonatkozik... ha késik is, várd türelemmel, mert biztosan bekövetkezik, nem marad el. (Hab 2,3)

A kínai bambusznád a gyors növekedéséről ismert. Mégis, az első négy évben a gazda a gondos öntözés és trágyázás ellenére is csak csekély növekedést észlel. Azután az ötödik évben öt hét alatt a csemete három méter magasra is nőhet. Valójában tehát öt évig tart a növekedés három méter magasra. Ha az első négy esztendőben nem gondoznák, a csemete elpusztulna. Azonban a látható eredményt alig felmutató évek nehéz munkája után a gazdák elnyerik kitartásuk jutalmát.
A Biblia hasonló példát használ, amikor arról tanít, hogy az állhatatosság által lehet a miénk Isten ígérete: "Íme, a földművelő várja a föld drága gyümölcsét, és türelmesen várja ... Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket." (Jak 5, 7-8)
Sokan évekig imádkozunk, és dolgozunk valamiért - látható eredmény nélkül. Néha még rosszabbul is alakulnak dolgaink, és elfog a kísértés, hogy feladjuk. Ilyenkor vegyük számba a kapott áldásokat, és emlékezzünk arra, hogy Isten hűséges, és "megjutalmazza azokat, akik őt keresik." (Zsid 11,6) Az ő hűségében bízva bátoríthatjuk magunkat: "várj csak türelemmel!"

Imádság: : Drága Istenünk, kérünk, emlékeztess arra, hogy te mindig munkálkodsz az életünkben. Ámen.

Isten munkája akkor is jelen van, ha nem látjuk.
Tatiana Claudy (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KÖNNYEN FELADJÁK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek