2006. április 12. szerda

4 Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt "kiválasztott és drága"; 5 ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által. 6 Ezért áll ez az Írásban: "Íme, leteszek Sionban egy kiválasztott drága sarokkövet, és aki hisz benne, nem szégyenül meg". 7 Néktek, a hívőknek drága kincs; a hitetleneknek pedig az a kő, amelyet megvetettek az építők, sarokkővé lett, 8 megütközés kövévé és botránkozás sziklájává; azok beleütköznek, mert nem engedelmeskednek az igének. Ők erre is rendeltettek. 9 Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket; 10 akik egykor nem az ő népe voltatok, most pedig Isten népe vagytok, akik számára nem volt irgalom, most pedig irgalomra találtatok.

1Pt 2,4-10.

ISTEN ÁLTAL KIVÁLASZTVA

Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket. (1Pt 2,9)

A világ bizonyos országait dinasztiák és kasztrendszerek irányítják. Sok nagyra törő ember hatalomra vágyik. A háborúk is rangokért, kiváltságokért folynak. Ezek a megbecsülések azonban csak pillanatnyiak. A Biblia azt mondja, hogy ha Jézus Krisztust elfogadjuk Urunknak és Megváltónknak, Isten gyermekeivé leszünk. Ez azt jelenti, hogy ha gyermekkoromat nehéz körülmények között élem is le, megkapom a kedvezményezett származás megbecsülését. Ez az ajándéka annak a keresztyénnek, aki szolgálatával hűséges akar maradni az Úrhoz. Nem ismerem a kasztrendszereket, de azt tudom, hogy az Atya kiválasztott minket, hogy a Királyok Királyának gyermekei legyünk. Régebben nem ismertem igazi értékeimet, de csodálatos tudni, hogy Istennek mindnyájunkra szüksége van, és szentnek nevez bennünket. A vágyam, hogy hirdessem hatalmas tetteit annak, aki a sötétségből a világosságába hívott ki.
Amikor ráébredtem, hogy "választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet" ahová tartozom, a szívem tele lett büszkeséggel és hálával. Isten kiválasztott minket és megpecsételt Szentlelkével, mint országának teljes jogú tagjait.

Imádság: : Istenünk add, hogy életünk minden percét a Krisztus szeretetében tetszésednek és szolgálatodnak szenteljük. Ámen.

Életem meghatározója Krisztus; Isten gyermeke vagyok.
Antonia Mastrogiusseppe (Santa Fe, Argentína)

IMÁDKOZZUNK A SZEGÉNYSÉGBEN ÉLŐ GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek