2006. április 27. csütörtök

24 Tamás pedig, egy a tizenkettő közül, akit Ikernek hívtak, éppen nem volt velük, amikor megjelent Jézus. 25 A többi tanítvány így szólt hozzá: "Láttuk az Urat." Ő azonban ezt mondta nekik: "Ha nem látom a kezén a szegek helyét, és nem érintem meg ujjammal a szegek helyét, és nem teszem a kezemet az oldalára, nem hiszem." 26 Nyolc nap múlva ismét benn voltak a tanítványai, és Tamás is velük. Bár az ajtók zárva voltak, bement Jézus, megállt középen, és ezt mondta: "Békesség néktek!" 27 Azután így szólt Tamáshoz: "Nyújtsd ide az ujjadat, és nézd meg a kezeimet, nyújtsd ide a kezedet, és tedd az oldalamra, és ne légy hitetlen, hanem hívő." 28 Tamás pedig így felelt: "Én Uram, és én Istenem!" 29 Jézus így szólt hozzá: "Mivel látsz engem, hiszel: boldogok, akik nem látnak és hisznek."

Jn 20,24-29.

KÉTSÉG ÉS BIZONYOSSÁG

Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen. (2Pt 3,9)

A bibliai Tamás úgy áll előttünk, mint a kétkedő, aki nem akart hinni Krisztus feltámadásában kézzelfogható bizonyíték nélkül. A Szentlélek azonban világossá tette számomra: Jézus nem szidta meg Tamást, mert kételkedett. Kedves volt vele, és megadta azt a bizonyítékot, amire hitének szüksége volt.
Sokszor harcolok a nem hívő szeretteimmel. Miért nem látják? - morfondírozok. Isten olyan valóságos számomra. Ők vakok? Egy alkalommal, amikor meg akartam valakit győzni, hogy higgyen, ezt mondtam: "Nem baj, ha nem érted, csak mondd el az imádságot!" Egy bűnbánati imát mondtam el, hogy ismételje utánam. Semmi nem változott az életében. A saját erőmből akartam "megmenteni" valakit. Hálás vagyok Istennek, hogy megmutatta, hibás módszert választottam. Isten nem akar senkinek rosszat, hanem azt akarja, hogy bűnbánatra térjen. Szeretnék bízni benne, hogy megadja mindenkinek, amire szüksége van, hogy eljusson a hitre.
Továbbra is bizalommal imádkozom barátaimért, hogy Isten szeretete töltse be őket - amikor jónak látja.

Imádság: : Urunk, köszönjük, hogy türelmes vagy a kétkedőkhöz. Segíts nekünk is türelmeseknek lennünk, és teljesen odaszánni magunkat neked. Ámen.

Isten minden kétkedőt elér és elfogad!
Dorothy Bentley (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KÉTELKEDNEK ISTENBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek