2006. február 16. csütörtök

3 Útközben azonban, amikor éppen Damaszkuszhoz közeledett Saul, hirtelen mennyei fény villant fel körülötte, 4 és amint a földre esett, hallotta, hogy egy hang így szólt hozzá: "Saul, Saul, miért üldözöl engem?" 5 Ő pedig megkérdezte: "Ki vagy, Uram?" Az így válaszolt: "Én vagyok Jézus, akit te üldözöl. 6 De kelj fel, menj be a városba, és ott megmondják neked, mit kell tenned." 7 A vele utazó férfiak pedig szótlanul álltak, mert hallották ugyan a hangot, de senkit sem láttak. 8 Saul pedig felkelt a földről, és kinyitotta szemét, de egyáltalán nem látott. Ezért kézen fogva vezették be Damaszkuszba, 9 és ott három napig nem látott, nem evett, és nem ivott.
17 Anániás pedig elment, és bement abba a házba; rátette kezét, és ezt mondta: "Atyámfia, Saul, az Úr küldött engem, az a Jézus, aki megjelent neked az úton, amelyen jöttél, és azért küldött, hogy újra láss, és megtelj Szentlélekkel." 18 És egyszerre, mintha pikkelyek estek volna le a szeméről, újra látott; azután felkelt, és megkeresztelkedett, 19 majd miután evett, erőre kapott. Néhány napig együtt volt a damaszkuszi tanítványokkal, 20 és azonnal hirdetni kezdte a zsinagógákban Jézusról, hogy ő az Isten Fia. 21 Mindenki csodálkozott, aki hallotta, és így szóltak: "Hát nem ő az, aki üldözte Jeruzsálemben azokat, akik segítségül hívják ezt a nevet, és aki ide is azért jött, hogy megkötözve a főpapok elé vigye őket?" 22 De Saul egyre jobban felbátorodott, és zavarba hozta a damaszkuszi zsidókat, bebizonyítva nekik, hogy Jézus a Krisztus.

ApCsel 9,3-9.17-22.

A NAGY DÖNTÉS

(Saul) Remegve és ámulva monda: Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem? (ApCsel 9,6) - Károli fordítás

Édesanyám szerény, vallásos életet élt 1991-ben, 82 éves korában bekövetkezett haláláig. Öten voltak testvérek, akik között ő volt a legidősebb. Szülei nem jártak templomba. Tizenkét éves kora körül kezdte el testvéreit templomba vinni. Egy vasárnap elfogadta Krisztust Megváltójaként, megkeresztelkedett, és belépett az egyházba. Amikor hazaért, elmondta szüleinek, mit cselekedett, remélve, hogy nem lesznek felháborodva miatta. Ezután nem sokkal szülei és minden testvére keresztyén lett. Sőt, édesapja és egyik öccse prédikátor, két húga pedig lelkészfeleség lett. Édesanyám egy igehirdetőhöz ment feleségül, édesapámmal együtt 40 évig szolgálták az Urat. Négy fiút neveltek föl, és mi mind a négyen főfoglalkozású lelkipászto-rok vagyunk.
Édesanyám 1920-ban hozott lelki döntésének óriási hatása egy évszázadon átível, és a jövőben folytatódik. Ha azt gondoljuk, jelentéktelenek vagyunk, nem számít, amit teszünk, édesanyám története szolgálhat példaként: hitben véghezvitt cselekedeteink sokféleképpen befolyásolják a többieket, és életünk után is hatást gyakorolnak.

Imádság: : Bocsásd meg nekünk Istenünk, hogy alábecsüljük befolyásunkat! Segíts meglátnunk, hogy tetteink bizonyságtétele által hatással vagyunk a világra! Ámen.

Krisztus-követésünknek hosszú távú hatásai vannak.
James S. Pollock (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK TANÚBIZONYSÁGA KÖZELEBB VITT BENNÜNKET KRISZTUSHOZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek