2014. május 9. péntek

És ő "adott" némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul, vagy pásztorokul és tanítókul, hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, a Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus. Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben.

Ef 4,11-16.

A CSODÁLATOS TEST

Az egész test az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben. (Ef 4,16)

Egy megterhelő egyetemi szemeszter végén tartottam, amikor az egyik nap arccal lefelé a kollégium előterének fekete-fehér kövezetén tértem magamhoz. Szerencsémre kiderült, hogy csak a kimerültség és a folyadékhiány okozta az eszméletvesztést. Egy egyszerű dolog, az egyik ideg működési zavara vezetett az ájuláshoz. Emlékeztetés volt ez nekem, milyen hihetetlenül bonyolult és csodálatos testünk van. Minden test egyedi. Mindegyiknek különböző problémái, küzdelmei és fájdalmai vannak, de minden testnek megvan a maga speciális szépsége is. Minél többet mond el a modern tudomány a testünk működéséről, annál csodálatosabbnak tűnik.
Hasonlóképpen csoda a "Krisztus teste". Sokféle különbözőségünk ellenére valamiképp egybekapcsolódunk, hogy Krisztus munkáját végezzük ebben a világban. Mai olvasmányunkban az apostol részletesen, igen színesen írja le a Krisztus testét, amely egybeforr a szeretet kötelékével. Közös igyekezetünk a szeretet csodája. Emberi gyarlóságunk ellenére Isten nem tart távolságot tőlünk, hanem velünk együtt és általunk munkálkodik, hogy valóban nagy dolgokat tehessünk.

Imádság: Istenünk, köszönjük a testünk ajándékát. Segíts, hogy Jézus üzenetének továbbadására használjuk. Ámen.

A test, melyet Isten adott nekem, jó és csodálatos alkotás.
David Hosey (Washington DC, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYETEMI DIÁKOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek