2014. május 13. kedd

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

A CÉLÉRT KÜZDVE

Ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé. (Fil 3,14)

Minden nyáron brit és külföldi biciklisták érkeznek vidékünkre, hogy részt vegyenek a 70 mérföldes terepversenyen, ami a templomunktól indul, és ott is ér véget. Ebben az évben, amikor a délelőtti istentiszteletre mentem, elvegyültem az összegyűlt tömegben. Micsoda izgalom! Felnőttek és gyermekek együtt kiabáltak, integettek és ugráltak, amikor egy kimerült versenyző átszakította a célszalagot. Egy beöltözött skót dudás köszöntötte őket. A biciklisták megkönnyebbülten örültek, hogy sikerült teljesíteniük a hosszú és nehéz utat.
Később rájöttem, hogy a jelenet egyértelműen illusztrálja a Zsid 12,1-3-at. A biciklisták kevés csomagot vittek magukkal. Semmi sem lassította őket, a ruhájuk is testükhöz tapadt. Ahogy elindultak, egyetlen céljuk az volt, hogy teljesítsék az utat, akármilyen kihívással szembesülnek is.
Lehet, hogy nem vagyunk biciklisták vagy futók, de akik Jézushoz tartozunk, mind versenyben vagyunk. Bíztassuk egymást, nehogy letérjünk az útról vagy feladjuk! Helyette emeljük Jézusra tekintetünket, aki ismer minden kihívást, amivel szembe kell néznünk! A célhoz vezet bennünket, ahol a "bizonyságtevők fellege vesz körül".

Imádság: Drága Úr Jézus, segíts, hogy rád figyeljünk és bátorítsuk egymást a célig! Ámen.

Keresztyénként mindannyian együtt vagyunk versenyben.
Elaine M. Brown (Perthshire, Skócia)

IMÁDKOZZUNK A KERESZTYÉN SPORTOLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek