2014. május 17. szombat

Örvendj nagyon, Sion leánya, ujjongj, Jeruzsálem leánya! Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas, alázatos, és szamáron ül, szamárcsikó hátán.
Kiirtja a harci kocsit Efraimból és a lovat Jeruzsálemből. Kivész a harci íj is, mert békét hirdet a népeknek. Uralma tengertől tengerig ér, és a folyamtól a föld végéig.
A veled kötött szövetség véréért szabadon bocsátom foglyaidat a kútból, amelyben nincs víz.
Térjetek vissza a fellegvárba, reménykedő foglyok! Még ma kijelentem: Kétszeres kárpótlást adok neked!

Zak 9,9-12.

KÉTSZERESEN

Még ma kijelentem: Kétszeres kárpótlást adok neked! (Zak 9,12)

A fiatal unokaöcsémet, Márkot elvittem egy tejgazdaság fagylaltozójába. Kért egy gombóc csokit a tölcsérbe. Kisétáltunk, hogy élvezzük a finomságainkat, és nézzük a közelben legelésző teheneket. Az állatok annyira megragadták Márk figyelmét, hogy elejtette a fagylaltot, és az placcs, a földön landolt. Néztem csalódott arcát, ahogy a koszos földön szétfolyó fagyiját bámulta.
Gyorsan visszamentünk a fagylaltoshoz, hogy vegyünk egy másik gombócot, de az eladó nem fogadta el a pénzünket. Helyette ingyen adott nekünk egy tölcsért és benne két gombócot - egy csokoládé és egy eper ízűt. Az eladó kétszer annyit adott Márknak, mint amennyit elvesztett.
A mai szakaszon elmélkedve, rájöttem, hogy Isten gyakran ugyanígy bánik velünk, mint ez a nagylelkű eladó. Sietünk Istenhez az összetört álmainkkal, megoldhatatlan kapcsolatainkkal és összetört reményeinkkel. Életünket Isten kezébe téve közel lehetünk hozzá imádság által. Közben hisszük, hogy Isten gazdag áldással pótolja életünkben a veszteségeket. Egy letisztult békét, mély örömöt és megújult bizalmat kapunk, s ez mind egy szerető és nagylelkű Isten ajándéka.

Imádság: Ó, Istenünk, segíts, hogy bízzunk benned az áldásaidért, amik többek, mint a veszteségeink! Ámen.

Isten vissza tudja adni az elveszettnek hitt életet!
Marion Speicher Brown (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A TEJTERMELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek