2014. május 19. hétfő

"Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy legyetek mennyei Atyátoknak fiai, aki felhozza napját gonoszokra és jókra, és esőt ad igazaknak és hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, mi a jutalmatok? Nem ugyanezt teszik-e a vámszedők is?

Mt 5,43-46.

IMÁDSÁG ÉS KONFLIKTUS

Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket. (Mt 5,43-44)

Annak ellenére, hogy már hosszú ideje dolgoztam tanárként egy vidéki iskolában, egy nap igen kínos helyzetben találtam magam. A tantestület egy része úgy gondolta, hogy az iskola vezetése jogosan rúgta ki az egyik tanárt, de néhányan úgy éreztük, hogy nem kellett volna elküldeni. Kialakult egy frontvonal és a két csoport haragudott egymásra. A városban többen nem álltak szóba régi barátaikkal. Rettegve mentem iskolába.
Aztán elkezdtem olvasni a Bibliát és felismertem, hogy Isten nem akarja, hogy pártoskodás legyen és haragudjunk egymásra. Ahogy imádkoztam békülésekért, csodálkozva vettem észre, hogy mennyire megváltoztak az érzéseim. Egy kis idő után arra jutottam, hogy nem haragudhatok arra, akiért imádkozom. Tehát imádkoztam mindenkiért, különösen azokért, akikkel nem értettem egyet. Végül már csak a legjobbat akartam számukra.
Ahogy tovább imádkoztam, a feszültségem eltűnt. Békességem lett. Hamarosan a régi barátságaim újra feléledtek.

Imádság: Urunk, segíts, hogy a véleménykülönbségek ne akadályozzanak minket a másokért való imádságban. Add, hogy ne felejtsük el, testvérek vagyunk. Ámen.

Az imádság meggyógyíthat széttört barátságokat.
Barbara Barton (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KONFLIKTUSSAL KÜZDŐ GYÜLEKEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek