2014. május 21. szerda

Az ÚR angyala megjelent előtte, és így szólt hozzá: Az ÚR veled van, erős vitéz! Gedeon azonban ezt mondta neki: Kérlek, URam, ha velünk van az ÚR, miért ért bennünket mindez? Hol vannak mindazok a csodák, amelyekről atyáink beszélnek nekünk, hogy hogyan hozott ki bennünket az ÚR Egyiptomból? Most meg eltaszított bennünket az ÚR, és Midján kezébe adott! Az ÚR ekkor odafordult hozzá, és azt mondta: Menj, és a te erőddel szabadítsd meg Izráelt Midján markából! Én küldelek téged! Gedeon ezt mondta neki: Kérlek, Uram, hogyan szabadítsam meg Izráelt? Hiszen az én nemzetségem a legszegényebb Manasséban, és én a legkisebb vagyok atyám házában. Az ÚR így válaszolt neki: Majd én veled leszek, és úgy megvered Midjánt, mintha csak egy ember volna. Erre ő így szólt hozzá: Ha elnyertem jóindulatodat, add nekem valami jelét annak, hogy valóban te beszélsz velem! Ne távozz el innen, míg vissza nem jövök hozzád, és ki nem hozom ajándékomat, hogy eléd tegyem. - Az ezt mondta: Itt fogok ülni, amíg vissza nem térsz. Ekkor Gedeon elment, és elkészített egy kecskegidát, meg egy véka lisztből kovásztalan kenyeret. A húst egy kosárba tette, a hús levét meg egy fazékba, azután kivitte hozzá a cserfa alá, és odatette eléje. Az Isten angyala ezt mondta neki: Vedd a húst és a kovásztalan kenyereket, tedd le erre a sziklára, és öntsd rá a levét! Ő úgy cselekedett. Ekkor az ÚR angyala kinyújtotta a kezében levő botot, és a végével megérintette a húst meg a kovásztalan kenyereket. Erre a sziklából tűz csapott ki, és megemésztette a húst meg a kovásztalan kenyereket. Az ÚR angyala pedig eltűnt a szeme elől. Amikor Gedeon látta, hogy az ÚR angyala volt az, ezt mondta: Jaj nekem Uram, ó URam, mert az ÚR angyalát láttam színről színre! Az ÚR azonban ezt mondta neki: Békesség neked, ne félj, nem halsz meg! Ezért Gedeon oltárt épített ott az ÚRnak, és így nevezte el: Az ÚR a békesség. Még ma is ott van ez Ofrában, Abíezer nemzetségének a földjén.

Bír 6,12-24.

A SZÖRNY A PINCÉBEN

Az Úr azonban ezt mondta Gedeonnak: Békesség neked, ne félj, nem halsz meg! (Bír 6,23)

Gyerekkoromban sokszor féltem. Rettegtem a vacsoraidőtől, amikor anyukám leküldött a pincébe, hogy hozzak néhány befőttet. Biztos voltam benne, hogy a sötétben egy szörnyeteg rejtőzik. Tágra nyílt szemekkel lépkedtem a lépcsőn lefelé, hogy egy üveg zöldborsót vagy kukoricát megszerezzek. Aztán gyorsan hátat fordítottam a sötétnek, mert biztos voltam, hogy a szörny üldözésemre indul a 13 lépcsőfokon.
A harmadik lépcsőfokon már nehezen nyeltem. Félúton a szívem zakatolt. A tizedik foknál már lélegezni is alig bírtam. Végre berontottam a világos konyhába, becsaptam magam mögött az ajtót, és megkönnyebbülve rogytam le. "Az Isten szerelmére, Lori Ann!" Anyukám felbőszült a drámám láttán, majd szívtelenül visszaküldött a pincébe még több befőttért.
A félelem egy erős érzés, ami befolyásolja a szívritmust, a gondolatokat és a tetteket. Felnőttként is küzdünk olyan félelmekkel, mint a halál, vagy apróságokkal, mint egy pók vagy kígyó, és olyan hétköznapiakkal, hogy milyen ostobának látszunk. Isten emlékeztet minket, hogy felelősségünk és hatalmunkban áll, hogy a félelem ne bénítson meg minket. Istenre összpontosítva gondolatainkat, és nem a körülöttünk ólálkodó elképzelt szörnyre, Gedeonhoz hasonlóan békét találhatunk még a harcok közepette is.

Imádság: Atyánk, segíts Jézusra összpontosítani gondolatainkat, hogy félelmeinket kézben tudjuk tartani! Ámen.

Isten segítségével uralni tudjuk félelmeinket.
Lori Stanley Roeleveld (Rhode Island, USA)

IMÁDKOZZUNK MAGABIZTOSSÁGÉRT, AMIKOR FÉLÜNK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek