2014. május 22. csütörtök

Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. Mert gondoskodtatok volna, de nem volt rá alkalmatok. Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek. Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem. Mégis jól tettétek, hogy közösséget vállaltatok velem nyomorúságomban.

Fil 4,10-14.

SIVATAGOS HELYEK

Mert a fügefák nem fognak virágozni, a szőlőtőkéken nem lesz gyümölcs. Hiányozni fog az olajfák termése, a kertek sem teremnek ennivalót. Kivész a juh az akolból, és nem lesz marha az istállókban. De én vigadozni fogok az Úr előtt, örvendezek szabadító Istenem előtt. (Hab 3,17-18)

Teremhet bármi is gyümölcsöt a sivatagban? Szerintem a hívő emberek egybehangzó válasza "igen".
Még mindig tanulom a gyakorlatban megélni azokat az alapelveket, amiket régóta olvasok és hallok. Még a nagy pénzügyi terhek és válság idején is folytatnunk kell a tized befizetését, és a szükségben lévők segítését. Mindig elcsodálkozom a szegény özvegyasszony történetén, aki mindenét odaadta a perselybe, Jézus pedig ezért megdicsérte (Mk 12,41-44). Vannak idők, amikor nehéz adnunk. Nagylelkűségünk kifogyóban, csakúgy, mint a forrásaink. De ennek a szegény asszonynak a története megmutatja, hogy a körülményeink ellenére mindig van mit adnunk.
Pont a sivár időszakokban tanultam meg nagylelkűnek lenni. Rátaláltam Isten békességére, amely független a körülményektől és a feltételektől. Közben bátorítást tudtam adni másoknak, és a hitem is megújult.

Imádság: Drága szerető Istenünk, a kietlen időkben reménnyel töltesz be bennünket. Köszönjük ezt, és bízunk benned életünk minden helyzetében. Ámen.

Isten mindig vizet fakaszt a pusztában. (Ézs 35,6)
Narda Guerrero (Dominikai Köztársaság)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK PÉNZÜGYI VÁLSÁGOT ÉLNEK ÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek