2014. május 24. szombat

"Ez az a szövetség, amelyet kötök velük ama napok múltán", így szól az Úr: "Törvényemet szívükbe adom, és elméjükbe írom; bűneikről és gonoszságaikról pedig többé nem emlékezem meg." Ahol pedig a bűnbocsánatról van szó, ott nincs többé bűnért bemutatott áldozat.
Mivel pedig, atyámfiai, teljes bizalmunk van a szentélybe való bemenetelhez Jézus Krisztus vére által, azon az új és élő úton, amelyet ő nyitott meg előttünk a kárpit, vagyis az ő teste által; és mivel nagy papunk van az Isten háza felett: járuljunk azért oda igaz szívvel és teljes hittel, mint akiknek a szíve megtisztult a gonosz lelkiismerettől.

Zsid 10,16-22.

IGAZSÁG

Isten pedig ezt az igazságát most nyilvánvalóvá tette a Krisztusban való hit által minden hívőnek. (Róm 3,22)

Mivel nem sütök túl gyakran, nem ruháztam be sokat konyhai eszközökbe, ezért improvizálnom kell. Például amikor ilyen utasítást kapok, hogy "végy egy nagy keverő tálat", akkor csak egy szűkös felhozatalból választhatok a konyhámban. Ez a tál biztos elég nagy - gondolom én. Mennyivel nagyobb, mint a többi! De sajnos, időnként ez oda vezet, hogy a tészta kifut a tálból, amikor valójában a legnagyobb tál sem elég nagy.
Igazunk valami hasonló lehet. A számunkra legkézenfekvőbb dolgokhoz, más emberekhez mérjük magunkat. Talán így érvelünk: Mivel nem követtem el házasságtörést, gyilkosságot, adót nem csalok, mint mások, biztos örömét leli bennem Isten.
A Szentírás máshogyan látja ezt. Isten nem embertársainkhoz mér, sőt még csak nem is a keresztyén mártírokhoz. Isten igazságának mércéje maga Isten tökéletessége. Amikor "Jó Mesternek" nevezik, Jézus azt válaszolta, hogy "senki sem jó az egy Istenen kívül" (Mk 10,18). Ha ez a mérce, akkor mindannyian keservesen elbukunk. De hála Istennek, könyörülő Atyánk Jézust "bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne" (2Kor 5,21). Krisztuson keresztül bizalommal mehetünk Istenhez tudva, hogy a bűneink helyett Isten Jézus igazságát látja bennünk.

Imádság: Drága Atyánk, köszönjük, hogy megmentettél Fiad áldozata által. Ámen.

Isten Krisztus áldozatán keresztül lát minket.
Lisa Stackpole (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY NAGYOBB BIZALMUNK LEGYEN ISTENBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek