2014. május 29. csütörtök

Jézus mondja: "Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek. Többé nem mondalak titeket szolgáknak, mert a szolga nem tudja, mit tesz az ura. Titeket azonban barátaimnak mondalak, mert mindazt, amit hallottam az én Atyámtól, tudtul adtam nektek. Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és gyümölcsötök megmaradjon, hogy bármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. "Ezeket azért parancsolom nektek, hogy szeressétek egymást."

Jn 15,12-17.

MINDENNAPI MISSZIÓ

Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. (Jn 15,12)

Az elmúlt évben édesanyám hanyatló egészsége miatt rengeteg időt kellett kórházakban és rendelőkben töltenünk. Bár nagyon gyenge volt, betegsége lehetővé tette, hogy elérje a részvétre szomjazókat. Egy zsémbes egészségügyi technikai dolgozó és számos egyedülálló ember csak néhány azok közül, akiket édesanyám kedvessége felvidított a kellemetlen orvosi kezelések között, illetve az ágyból intézett napi telefonhívásai segítségével. Anya azt tette, amit Jézus tett: kinyúlt mások felé még akkor is, amikor maga is nagy kihívásokkal küszködött.
Eközben édesapám átrendezte az életét, hogy ápolhassa édesanyámat. Biztosította számára, hogy pihenhessen, hogy elintézhesse fontos telefonhívásait, elvégzett minden háztartási munkát, s így nemcsak a gyógyulásban segített, hanem abban is, hogy édesanyám energiájának egy részét mások megsegítésére áldozhassa. Ebben a nehéz időszakban mindketten úgy alakították az életüket, hogy továbbra is szolgálhassanak mások felé otthonukon belül és kívül. A szeretet eme kicsiny, csendes, mindennapi missziója gyakran észrevétlen. Jézus tanítványaiként a nehéz időkben is szolgálhatunk másokat.

Imádság: Urunk, segíts megmutatnunk szeretetedet másoknak, akkor különösen, ha mi magunk is szenvedünk. Ámen.

Ha Krisztus szeretetével fordulunk embertársaink felé, más fényben látjuk saját nehézségeinket is.
Brenda Motter (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A SÚLYOS BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek