2014. május 30. péntek

Szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk. Az Írás is így szól: "Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg." Nincs különbség zsidó és görög között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindenkihez, aki segítségül hívja; amint meg van írva: "Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül."
De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akit nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Így van megírva: "Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!" Csakhogy nem mindenki engedelmeskedett az evangéliumnak, ahogyan Ézsaiás mondja: "Uram, ki hitt a mi beszédünknek?" A hit tehát hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által.

Róm 10,10-17.

MINDENKI SZÁMÁRA SZABADON

És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Így van megírva: "Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!" Csakhogy nem mindenki engedelmeskedett az evangéliumnak. (Róm 10,15-16a)

Idegesen várakoztam a regisztrációs asztal mögött. A tervezett kezdési idő fél órája elmúlt, és csak három résztvevő érkezett meg. Szervezetünk elhozta a legjobb tanácsadót, és pontosan megszervezte az ingyenes továbbképzés minden részletét. A résztvevőknek csak annyit kellett volna tenni, hogy eljönnek. Miért nem jöttek? - kérdeztem. Az első nap kész katasztrófa.
Éjszaka kimerülten feküdtem le, és imádkoztam: "Uram, segíts, hogy ne engedjek a csalódásnak. Kérlek, hozz több résztvevőt holnap, mert ez a kurzus nagy segítséget jelenthet nekik." Vasárnap a kurzus a várt résztvevők 52%-ával zárult.
Ez a tapasztalatom egy jelentősebb eseményre emlékeztet. A Golgotán Isten a megváltás ajándékát adta nekünk. Jézus kitárt karokkal vár és hív, hogy menjünk hozzá, és fogadjuk el az örök életet teljesen ingyen. Sokan elfogadták ezt az ajándékot, de sokkal többen vannak, akik még nem. Isten szőlőskertjének munkatársai imádkozhatunk azokért, akik még nem fogadták el az üdvösség ajándékát. Isten kezei és lábai lehetünk, hogy átadjuk a jó hírt mindenkinek, akivel találkozunk.

Imádság: Istenünk, adj a te gyermekeidnek együtt érző szívet és kitartást, hogy elvihessük a megváltás ajándékát azoknak, akik még nem hisznek! Ámen.

Mindig készen állhatok Krisztus evangéliumának átadására.
Frankie Kapendo (Addisz-Abeba, Etiópia)

IMÁDKOZZUNK A MEGFÁRADT HÍVŐ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek